Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası

Kastamonu'da, "Haydi Kastamonu Kardeşlik Vakti Kampanyası" kapsamında Bayırbucak Türkmenleri için 10 tır dolusu malzeme toplandı.

12.02.2016 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da, "Haydi Kastamonu Kardeşlik Vakti Kampanyası" kapsamında Bayırbucak Türkmenleri için 10 tır dolusu malzeme toplandı.

Yardımların Hatay'a gönderilmesi dolayısıyla Kuzeykent Ulu Camisi önünde cuma namazının ardından düzenlenen törende, Kastamonu Müftüsü Osman Aydın tarafından dua edildi.

Vali Şehmus Günaydın, duanın ardından yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun iyi bir çalışma örneği ortaya koyduğunu söyledi.

Valilik, belediye, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların ellerini taşın altına koyduklarını anlatan Günaydın, "Çok güzel bir organizasyon yaptılar. Allah hayırlarınızı kabul etsin. Tırlarımızı yola çıkarıyoruz, inşallah kazasız belasız hayırlısıyla varacakları yerlere giderler" dedi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise Kastamonu halkının yardıma muhtaç nerede insan varsa onların yardımına daima hazır olduğunu dile getirdi.

Kampanya için herkesin özveriyle çalıştığını belirten Babaş, "İnşallah sağ salim yerlerine ulaşacaklar. Hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Kastamonu Temsilcisi Ferit Kaya da yardım kampanyasında 2 tır yatak ve battaniye, 2 tır un ve gıda, 6 tır da muhtelif eşya ve kıyafet topladıklarına işaret etti.

Kaya, "Yardım konvoyumuzu bugün dualarımızla Hatay'a uğurluyoruz. Dualarımız odur ki Cenab-ı Allah İslam dünyasını ve Türk coğrafyasını bir daha böyle yardıma muhtaç duruma düşürmesin. Bugün yardım için uzanan o eli Kastamonu geri çevirmedi. Yediğini de paylaştı, giydiğini de. Bugün bir kez daha Kastamonu'yla gurur duyduk" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tır konvoyu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement