Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Konvoyu Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Konvoyu Yola Çıktı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Etkinliğe katılan AK Parti Ankara milletvekilleri AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı'nın konuşması Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in konuşması Yardım tırlarının uğurlanması Bayırbucak Türkmenlerine yardım konvoyu yola çıktı AK Parti Ankara İl Başkanı Yamalı: "Bu malzemelere hayırsever halkımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız yardım etti ve bugün 23 tır daha gönderiyoruz" AK Parti İl Başkanı Nedim Yamalı, hayırseverlerin, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteklediği Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanya kapsamında, bugün de 23 tırdan oluşan yardım konvoyunun yola çıktığını açıkladı.

06.02.2016 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Etkinliğe katılan AK Parti Ankara milletvekilleri

AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı'nın konuşması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in konuşması

Yardım tırlarının uğurlanması Bayırbucak Türkmenlerine yardım konvoyu yola çıktı

AK Parti Ankara İl Başkanı Yamalı:

"Bu malzemelere hayırsever halkımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız yardım etti ve bugün 23 tır daha gönderiyoruz"

AK Parti İl Başkanı Nedim Yamalı, hayırseverlerin, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteklediği Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanya kapsamında, bugün de 23 tırdan oluşan yardım konvoyunun yola çıktığını açıkladı.

AK Parti İl Başkanlığınca, "Bugün Yardım Zamanı" sloganıyla Bayırbucak Türkmenleri için organize edilen yardım kampanyasının tırları, Atatürk Kültür Merkezinden yardım bölgesine doğru yola çıktı.

Yamalı, Rusya'nın desteğiyle Suriye'deki rejim güçlerinin, Türkmenlere saldırdığını, bu yüzden binlerce Türkmen'in de Türkiye'ye sığındığını belirtti.

Hükümetin ve devletin bu konuda elinden gelen her şeyi yaptığını anlatan Yamalı, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığından bir grubun, Hatay'a kadar gittiğini ve oradaki yetkililerle görüştüğünü, acil ihtiyaçların tespit edildiğini kaydetti.

Yamalı, "Bugün Yardım Zamanı" sloganıyla bir yardım kampanyası düzenlediklerini anımsatarak, yardımların ilk bölümünü 19 Ocak'ta gönderdiklerini, ikinci bölümünü de bugün göndereceklerini bildirdi.

Bugüne kadar 10 tır malzeme ulaştırdıklarını vurgulayan Yamalı, "Bu malzemelere hayırsever halkımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız yardım etti. Bugün 23 tır daha gönderiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de yaklaşık 30-40 tır daha gönderecek. Ankara grubu olarak, aşağı yukarı 60-70 tırla bu kampanyayla kardeşelerimize yardımcı olacağız" diye konuştu.

Yamalı, kampanyaya destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de belediye olarak göçmenlere yaptıkları yardımı anımsatarak, haftaya yaklaşık 30 tır yardım göndereceklerini belirtti.

Konuşmalar sonrasında 22 tırdan oluşan konvoy, Bayırbucak Türkmenlerine yardım için yola çıktı.

Etkinlikte AK Parti Ankara milletvekilleri, partinin il, ilçe belediye başkanlarıyla yöneticileri de katıldı.

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Konvoyu Yola Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Konvoyu Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement