BAYK Kış Trofesi'nde Arkas Sailing Team Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

BAYK Kış Trofesi'nde Arkas Sailing Team Rüzgarı

BAYK Kış Trofesi\'nde Arkas Sailing Team Rüzgarı

Arkas Spor Klübü'nün yelken takımı Arkas Sailing Team, yeni dönemine BAYK Kış Trofesi'nin ilk ayağı ile başarılı bir başlangıç yaptı.

20.01.2015 13:59  Güncelleme: 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl on dördüncüsü düzenlenen BAYK Kış Trofesi'nde, Arkas Sailing Team'in bir süre önce birlikte çalışmaya başladığı İngiliz antrenör Martin Watts da teknede yerini aldı.

Bu yıl on dördüncüsü düzenlenen, Türkiye'nin en uzun yelken kış trofesi "BAYK-Kış Trofesi", 17-18 Ocak tarihlerinde 1. Ayak ile başladı. ARKAS Sailing Team, 57 teknenin ve yaklaşık 500 sporcunun katıldığı yarışta Serhat Altay, Tolga Yağlı, Birol Yücel, Muzaffer Aksoy, Azret Ali Mamçu, Martin Watts, Onur Tok, Yiğit Çula, Yiğit Can Gülle ve Arkas talihlileri Muammer Kurtuluş ve Serkan Gültekin'den oluşan kadrosuyla iyi bir başlangıç yaptı.

17 Ocak Cumartesi yarışın ilk gününde 3 millik tek yön yapılan rotada Arkas Sailing Team IRC sınıfında birinci oldu. 18 Ocak Pazar günü ise rüzgâr olmadığı için yarış yapılamadı.

Takımın bir süre önce birlikte çalışmaya başladığı İngiliz antrenör Martin Watts da teknede yerini aldı. Küçük yaşlarda başladığı yelken sporunu 1998 yılından bu yana profesyonel olarak sürdüren ve başarılı birçok ekibe koçluk yapan tecrübeli İngiliz Martin Watts artık Arkas Sailing Team'de. Ana yelken trimcisi ve dümendeki başarısıyla 2008 yılında Volvo Ocean Race'e de katılan Martin Watts, TP 52, SWAN 42, KER40, MD 65, SWAN 601, FARR 45 tipi teknelerle birçok yarışa katıldı.

Yarışlara, Flying Box teknesiyle IRC 1.kategorsinde yarışan Arkas Sailing Team, daha önce de başarılarıyla adından söz ettirdiği BAYK Trofesi'ne 5 yıldır katılıyor.

17-18 Ocak'ta başlayan yarışlar 7-8 Şubat, 28 Şubat-1 Mart, 21- 22 Mart, 11-12 Nisan, 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak ve 23-24 Mayıs 2015'te yedinci ayakla tamamlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BAYK Kış Trofesi'nde Arkas Sailing Team Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement