Baykal'ın Meclis Başkanlığı Tartışmaları Sürüyor (2) - Son Dakika
Politika

Baykal'ın Meclis Başkanlığı Tartışmaları Sürüyor (2)

Baykal\'ın Meclis Başkanlığı Tartışmaları Sürüyor (2)

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Deniz Baykal’ın açıklamaları ile ilgili “Muhalefetten birisi seçilecek deniyorsa, kendilerinin önerdiği aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleselerdi.

07.07.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Deniz Baykal'ın açıklamaları ile ilgili "Muhalefetten birisi seçilecek deniyorsa, kendilerinin önerdiği aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleselerdi. İsmet Yılmaz'ı seçtiren Milliyetçi Hareket Partisi değil, Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Baykal'ın açıklamalarına cevap verdi.

MHP'nin bir takım ilkelerinin olduğunu vurgulayan Halaçoğlu, yolsuzlukla mücadele ve Cumhurbaşkanı'nın Anayasal sınırlarına çekilmesi ilkelerine dikkat çekerek, "Çözüm süreci denilen sürecin sona erdirilmesi. Şimdi bugün zannediyorum ki, Adalet ve Kalkınma Partisi de bu süreçten rahatsız. Bir yerde yüzde 100 oy kullanılması ve yüzde 100 HDP'ye oy çıkması. Mahkeme kurulmuştu, vergi adı altında haraç toplanmaktadır. O bölgelerde ihale alan şirketlerin hepsinden haraç alınmaktadır. Güvenlik güçleri oluşturulmuş, kimlik kontrolü yapılmaktadır. Trafik güçleri yerine PKK'nın güçleri devreye girmektedir" ifadelerini kullandı.

Hukukun üstünlüğünü ve hukukun vesayet altında olmaması gerektiğini söylediklerini ifade eden Halaçoğlu, "Bunlar Türkiye'nin problemleri. Sayın Kılıçdaroğlu 'Yüzde 60'lık bir muhalefet bloku olduğunu söylüyor' Evet muhalefet partilerinin aldığı oy oranına bakarsanız, yüzde 60'lık oy oranı var. Ama bu blok muhalefetin bir araya geleceği bir blok anlamında değil. Bizimle HDP'nin aynı blok içinde olması mümkün değil. Zira HDP 'Türkiye'de çok kültürlü çok kimlikli Anayasa ve yapı istiyoruz' diyor. Biz tam tersine Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı olmayı, üniter devlet yapısını ve kimliğin Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı herkes Türk'tür ifadesiyle kendini bulan, vatandaşlık tanımının kalkmamasını istiyoruz" diye konuştu.

PKK'nın siyasi uzantıları ile bir araya gelemeyeceklerini söyleyen Halaçoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin mahalli iradelerde özerkliği savunan bir parti olduğunu savundu.

Halaçoğlu, İhsanoğlu'nun CHP tarafından desteklenmediğini kaydederek, "Muhalefetten birisi seçilecek deniyorsa, kendilerinin önerdiği aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleselerdi. İsmet Yılmaz'ı seçtiren Milliyetçi Hareket Partisi değil, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Milliyetçi Hareket Partisi şunu yanlış yaptı diye ortaya konacak bir parti değildir, ilkeli bir partidir" değerlendirmesini yaptı.

Halaçoğlu şunları kaydetti:

"Ağzımdan, 'Grubumuz serbest bırakılacaktır' diye bir söz çıkmamıştır. Kendilerine söylediğim şudur; 'Siz bu konuları gidin Sayın Devlet Bahçeli ile görüşün'." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Baykal'ın Meclis Başkanlığı Tartışmaları Sürüyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement