Baykal: Hatalara Düşmemiş Yeni Bir Yönetimi İş Başına Getirin - Son Dakika
Güncel

Baykal: Hatalara Düşmemiş Yeni Bir Yönetimi İş Başına Getirin

Baykal: Hatalara Düşmemiş Yeni Bir Yönetimi İş Başına Getirin

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Kurultayda hatalara düşmemiş, taze bir yönetimi iş başına getirin" dedi.

16.08.2014 16:45  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Baykal, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde partililere hitaben yaptığı konuşmada, "Partinin sorunları, sıkıntıları var, onları konuşmak istemiyorum. Sizler içindesiniz, biliyorsunuz. Bunları düzeltecek bir arayışı başlatın. Önümüzde anladığım kadarıyla bir kurultay geliyor. Bu kurultay süreci içinde doğru bir çözümü, yeni bir yönetimi, hatalara düşmemiş, gelecekte de düşmeyeceği umudunu veren yeni taze bir yönetimi iş başına getirin" dedi.

CHP Bozüyük İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Deniz Baykal, partililerle sohbet etti. Herkesin partiye sahip çıkması gerektiğini ifade eden Baykal, "Bir ölçüde kızgın, öfkeli, hesap sorucu, bir ölçüde partisine sahip çıkıcı, partisini yere göğe koymayan, ne olursa olsun arkasında duran, bir kısmı izlenen politikaları beğenmeyen, şikayet eden ama birbirini anlayan, birbirine tahammül eden, birbirini seven, birbirine muhtaç olduğunu bilen ve o beraberliği ayakta tutan coşkulu, heyecanlı dimdik ayakta, günü geldiği zaman kapıp bayrağını ortaya çıkan o büyük eski CHP'yi görmek istiyoruz" diye konuştu.

SORUN YANLIŞIN KARŞISINDA SESSİZ KALINMASI

Deniz Baykal, yapılan yanlışın karşısında sessiz kalınmaması, partinin her şeyden önce tartışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. "Her şeyi tartışalım, konuşalım" diyen Baykal konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu anda bizim her zamandan çok tartışmaya ihtiyacımız var. Herkes yanlış yapar. Yanlış yapılmaması mümkün değildir. Sorun olan yanlışın yapılması değil. Yapılan yanlış karşısında sessiz kalınması, teslim olunması. Yanlışı tartışmanın, yanlış olacağının zannedilmesi en büyük tehlikedir. Cumhuriyet Halk Partisi yanlışını tartışabilen bir parti olacak, olmak zorunda. Yanlışını konuşabilen bir parti olacak. Yanlışı konuşmayı yasaklarsanız, yanlışın konuşulmayacağı bir dünyayı yaratmayı kalkarsanız, en büyük kötülüğü yaparsınız. Hem kendinize, hem partinize hem de memlekete."

TARTIŞMA PARTİYE YARAR GETİRİR

CHP'nin tartışan bir parti olduğunu anlatan Deniz Baykal, 1973 seçimleri öncesinden örnekler vererek şunları kaydetti:

"Bu parti ortasından çatladı. Büyük istifalar oldu. Parti öldü, bitti derken seçime girdik. Kısa bir süre içerisinde birinci parti olarak çıktık.1989'da gene parti kendi içerisinde çok ciddi tartışmalar yaşadı, o tartışmalarda seçimlere girdik ve birinci parti olarak çıktık. Tartışma partimize yarar. Küfür değil, hakaret değil, baskı değil, susturma değil, korkutma değil, tutup atma değil sorumlu tartışma, bilinçli tartışma, gerçeği arayan tartışma Cumhuriyet Halk Partisine yarar getirir, geçmişte de getirmiştir. Şu an o tartışma tam yapılmıyor. Niye, tartışırsak partiye zarar mı veririz duygusu içindeyiz. Arkadaşlar ben adayım dediklerinde vay sen niye adaysın deniliyor. Ya bırakın tartışılsın konuşulsun ne sakıncası var. Aday olacak arkadaşlarımız, aday olsunlar. Niye aday olduklarını anlatsınlar. Birbirlerini kırmadan, üzmeden söylesinler o arada yaptığımız yanlışlıkları görürüz."

ANTALYA'YI KAYBETTİK İZMİR'DE 8 TANE YER GİTTİ

30 Mart yerel seçimlerinde Antalya'yı kaybettiklerin söyleyen Baykal, yanlışlık varsa bunların tartışılması gerektiğini belirtti. Baykal, "Yerel seçimler yaptık. Yanlışlık var mıydı yok muydu? Elimizdeki en güzel yerleri bu yanlışlıklarla kaybettik. İçinden biliyorum, derinden biliyorum. Çünkü Antalyalıyım. kaybettik, İzmir de 8 tane yer gitti. O yerlerde MHP, AKP belediye kazanmaya başladı. Burada bizim yanlışlarımız yok mu, var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yanlışımız yok mu? Peki bunları konuşmayacak mıyız? Bunları konuşmasak iyilik mi yapmış olacağız? Bu yanlışlıkları birileri dile getirip, bir arkadaşımız 'ne oluyor, buna son verecem' dese bu onun hakkı değil mi?. Demokrasinin gereği değil mi?" dedi.

PARTİNİN SORUNLARI SIKINTILARI VAR

CHP'nin yeniden ayağa kaldırılması gerektiğini ifade eden deniz Baykal, "Partimizin kültürünü, siyasi kültürünü ayakta tutalım canlandıralım. Gözünüzü geleceğe dikin, partiyi şöyle ayağa kaldıralım. Partinin sorunları, sıkıntıları var onları konuşmak istemiyorum. Sizler içindesiniz, biliyorsunuz. Bunları düzeltecek bir arayışı başlatın. Bu neyle olur tartışmayla olur. Kendi aranızda siyaset konuşun, tartışın. İyi niyetle, birbirinizi kırıp dökmeden. Doğrusunu bulun. Önümüzde anladığım kadarıyla bir kurultay geliyor. Bu kurultay süreci içinde doğru bir çözümü yeni bir yönetimi hatalara düşmemiş, gelecekte de düşmeyeceği umudunu veren yeni taze bir yönetimi iş başına getirin" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baykal: Hatalara Düşmemiş Yeni Bir Yönetimi İş Başına Getirin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • bitlisli: denız baykal aynı kofık gıbısın. . not demek oluyorkı chp de herkes hata yapmış kendı acıklarını kendılerı ele verıyor hahaaaaaaa ha ha ha hahahaa hapşu 26 0 Yanıtla
  • billa: Filim ne zaman basliyor 19 1 Yanıtla
  • TACO: Adama bak yaaa. . . . . rahmetli menderesin yakasına yapışmış, kasetleri peydah olmuş hala laf söylüyor. . . . 12 3 Yanıtla
  • sanane lan: tamam ıste bu anlattıkların IKI KISIDE VAR BIRI KEMAL KILICDAROGLU DIGERIDE KAMER GENC PARTIYI YUKSELTIRLER HATTA UZAYA YOLLAR BUNLAR 9 3 Yanıtla
  • Osman: Darisi mhp nin basina 8 0 Yanıtla
  • aydınlı: korkmayın arkadaşlar demireli getirelim siyasetin çok bimişi 4 0 Yanıtla
  • Anadolu kaplanı: o zaman kapatmanız lazım çünkü hatalı olmayanınızz kalmadı , , , , 4 0 Yanıtla
  • tuna: erdoğan siyasi yasağının kaldırılmasına yardımcı olan baykal hatasız. arkamız güçlü Atatürk inönü ecevit sayıyor onların sizin arkanızda olduğunu gören yok. herşey ortada başkanlık sistemine geçilmek isteniyor TBMM be işe yaracak. 2 1 Yanıtla
  • aydınlı: siz genel başkan mustafa sarıgül de g. başkan yardm cısı tozu dumana katarsınız inanın 0 1 Yanıtla
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement