Baykan'da Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Baykan'da Kan Bağışı Kampanyası

Baykan\'da Kan Bağışı Kampanyası

Kızılay Siirt Kan Bağış Merkezi tarafından Baykan ilçesinde kan bağışı kampanyası başlatıldı.

08.10.2016 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılay Siirt Kan Bağış Merkezi tarafından Baykan ilçesinde kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Baykan Hükümet Konağı önünde kurulan kan bağışı çadırında Kızılay Siirt Kan Bağış Merkezi görevlileri eşliğinde dün başlatılan kan bağış kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kan bağış kampanyasına destek veren Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey, Kızılay Baykan Şube Başkanı Şakir Erol ve bazı kurum amirleri de kan bağışında bulundu.

Kaymakam Kocabey, yaptığı konuşmada, kan vermenin insan sağlığı açısından faydalı olduğu kadar, ihtiyacı olan insanlara da yardımcı olabilmek adına insani bir görev olduğunu belirtti.

Kocabey, "Biz de Kızılay Şube Başkanımız ve kurum amirlerimizle beraber başlatılan bu kampanyaya kan bağışında bulunarak destek verdik. Genelde fırsat buldukça her kan bağışı kampanyasına katılarak kan vermeye çalışıyoruz. Kan vermek, insan sağlığı açısından faydalı olduğu kadar, ihtiyacı olanlara yardımcı olabilmek adına insani bir görevdir. Her sağlıklı insan bu kampanyalara katılarak kan bağışında bulunmalı ve bunu alışkanlık haline getirmelidir." diye konuştu.

Kan Bağışı sorumlusu Dr. Sami Ömeroğlu da, rutin olarak üç ayda bir kan bağışı aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kan bağışında bulunan vatandaşlar ilk önce bir form dolduruyor. Daha sonra kan değeri, tansiyon, nabız, ateş ve kilo değerlerine bakıldıktan sonra doktor tarafından değerlendirilerek kan bağışı alınıyor. Biz de, bu değerleri normal olan vatandaşlarımızdan kan bağışı topluyoruz. Baykan halkı kan bağışına çok duyarlıdır. Her zaman kan bağışına yüksek katılım sağlayan yerlerin başında geliyor. İlçe halkının yanı sıra Sayın İlçe Kaymakamı, kurum amirleri ve memurlarda kan bağış çadırına gelerek kan bağışında bulundular."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baykan'da Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement