Bayrağı İndirmeye Çalışan Kişi Tutuklandı (2) - Son Dakika
Güncel

Bayrağı İndirmeye Çalışan Kişi Tutuklandı (2)

Gaziosmanpaşa'da hastane bahçesindeki Türk bayrağını indiren ve ardından da hastane yakınındaki polis merkezinin bayrağını indirmeye çalışan Ali Uçkun, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

29.06.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa'da  hastane bahçesindeki Türk bayrağını indiren ve ardından da hastane yakınındaki polis merkezinin bayrağını indirmeye çalışan Ali Uçkun, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Muş'tan 15 gün önce İstanbul'a gelerek kardeşi Sadettin Uçkun'un yanında kalmaya başlayan Ali Uçkun (28), İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanması ile bugün öğlen saatlerinde Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi. Uçkun savcılıkta ve mahkemede susma hakkını kullandı. Şüpheli Uçkun hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, kanıtların yeterince toplanamamış olması, şüpheliye yüklenen suçun niteliği, yasada öngörülen ceza miktarını da gözönünde bulunduran hakim kararında adli kontrol hükümlerinin de yetersiz kalacağını belirtti. Hakim, şüpheli Uçkun'un "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "Türk bayrağını alenen aşağılama" ve "Terör örgütünün propagandasını yapmak" iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan Ali Uçkun cezaevine gönderildi. Ayağı bandajlı olan Uçkun'un çıplak ayakla adliyeye gelmesi ve adliyeden bu şekilde ayrılması dikkat çekti.

AVUKAT: TUTUKLU KALDIĞI SÜRE İÇERİSİNDE HASTANEYE SEVK EDİLECEK

Şüpheli Ali Uçkun'un Avukatı Ayhan Bengü, müvekkilinin mahkemede zaman zaman Türkçe zaman zaman Kürtçe konuştuğunu ve tercüman istemediğini söyledi. Avukat Bengü, "Müvekkilim hem hakim karşısında hem de savcı karşısında ifade vermek istememesi üzerine tutuklandı. Hastaneye sevkini istedim. Tutuklu kaldığı süre içerisinde hastaneye sevk edilecek" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayrağı İndirmeye Çalışan Kişi Tutuklandı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.


Advertisement