Bayrak Tepe'de, Cumhuriyet Bayramı Hazırlığı - Son Dakika
Yerel

Bayrak Tepe'de, Cumhuriyet Bayramı Hazırlığı

Nevşehir'de, bin 350 metrekarelik alanda beton zemin üzerine yapılan Türk bayrağı yeniden boyandı.

28.10.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avanos ilçesine bağlı Sarılar beldesinde beton zemine yapılan Türk bayrağı, Cumhuriyet Bayramı öncesi yenilendi.

Beldede, 1999 yılında Bozdağ'da Bayrak Tepe adı verilen bölgede belediye tarafından 10 ton beton dökülerek yapılan Türk bayrağı, Avanos Kaymakamlığı ve belde halkının desteğiyle boyandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, beldedeki bayrağın beton zemine yapılmış Türkiye'nin en büyük bayrağı olma özelliği taşıdığını söyledi.

Bayrağın, bakımsızlık nedeniyle zamanla ciddi aşınmalara uğradığını aktaran Eldivan, "Dönemin belediye başkanı Nusret Altınok'un yaptığı bu eseri, beldemiz halkıyla tekrar düzenleyip Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirerek, cumhuriyetimize anlamlı bir hediye vermek istedik. 1350 metrekare büyüklüğündeki bayrağın yenileme çalışmalarında 1 ton boya kullanıldı" diye konuştu.

Boyama etkinliğine katılan vatandaşlar adına konuşan Recai Altınok ise kaymakamlığın desteğiyle 7 kişilik bir ekibin bir haftada çalışmaları tamamladığını kaydetti.

Altınok, "Çalışmaları sabah saat 9'dan akşam 9'a kadar sürdürerek yenilemeyi tamamladık ve Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirdik. Bundan dolayı iki sevinci birlikte yaşıyoruz" dedi. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayrak Tepe'de, Cumhuriyet Bayramı Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement