Bayrak ve Atatürk Büstlerine Yapılan Saldırı Kınandı - Son Dakika
Güncel

Bayrak ve Atatürk Büstlerine Yapılan Saldırı Kınandı

Bayrak ve Atatürk Büstlerine Yapılan Saldırı Kınandı

İzmir'de sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşip toplanan grup, Kobani'deki saldırıları protesto gösterilerinde Türk bayrağı ve Atatürk büstlerine zarar vermesine tepki gösterdi.

12.10.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşip toplanan grup, Kobani'deki saldırıları protesto gösterilerinde Türk bayrağı ve Atatürk büstlerine zarar vermesine tepki gösterdi.

Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bugün saat 16.00 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okumalarının ardından yürüyüşe geçti. 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atan gruptakiler, ellerinde ise Türk ve Göktürk bayraklarını taşıdı. Gündoğdu Meydanı'na gelen grup adına, Genç Türk adlı oluşumun İzmir İl Başkanı Ferit Yaşar basın açıklaması yaptı. Yaşar,şunları söyledi:

"Bayrak Türk milleti için herşeyden önce gelir. Bayrağımıza yapılan saldırı, Türk Milleti'ne yapılmıştır. Bayrağa uzanan elleri kırarız. Uğruna nice şehitler verdiğimiz, nice hainler gömdüğümüz bayrağımız üzerine yapılan çirkin oyunları bozarız. İndirmeye kalkanın mezarını kazarız. Son zamanlarda IŞİD'in Kobani saldırıları gerekçe gösterilerek, bayrağımız ve Mustafa Kemal Atatürk'ün büstlerine yönelik alçakça saldırılar yapılmıştır. Kimse bize bunu halkların kardeşliği olarak izah edemez. Kimse bizden, atılan taşa karşı gül atmamızı beklemesin. Yapılanlar halk düşmanlığı ve cana kasttır. Türkiye'de kamu mallarına zarar verenler gidip Kobani'de IŞİD'e karşı savaşsın. Türk Milleti tarih boyunca pek çok düşmanla savaşmış ama hiçbir bayrağa hakaret etmemiştir. Artık Türk Milletinin bayrağına, önderine ve değerlerine karşı yapılan saldırılara tahammül kalmamıştır. Tarih bizi sabırlı ama sabrı tükendiğinde kahredici gazabı ve intikamıyla tanır. Ateşle oynuyorsunuz, ama unutmayın Türk'ün ateşi sizi yakar. Asker ve polisimize yapılan saldırılar, nefret duygularımızı perçinlemiştir."

Aynı noktada Gündoğdu Halk Konseyi üyesi bir grup da dev Türk bayrağı açtı. Basın açıklamasının ardından her iki grup da dağıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayrak ve Atatürk Büstlerine Yapılan Saldırı Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement