Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Açıklaması

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Açıklaması

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Erzurum Dernekler Birliği Platformu tarafından Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yılı dolayısıyla düzenlenen geceye katıldı.

11.03.2014 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Erzurum Dernekler Birliği Platformu tarafından Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yılı dolayısıyla düzenlenen geceye katıldı. Erzurum denilince akla kahramanlık, cumhuriyet, Atatürk ve Türk bayrağı gibi değerlerin geldiğini hatırlatan başkan Karabağ, "Erzurum, Türkiye'nin mihenk taşıdır. Türkiye'nin Erzurumlular gibi bakış açısına ihtiyacı var" dedi.

Bayraklı Belediyesi havuz düğün salonunda gerçekleştirilen geceye Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de katıldı. 12 Erzurum derneğinin organizasyonuyla düzenlenen Erzurum'un düşman işgalinden 96'ncı kurtuluş yılı etkinlikleri davullar, zurnalarla, halaylar ve aşık atışmalarıyla renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Erzurum, Türkiye'nin mihenk taşıdır. İlk meclisin kurulması için ceplerinden para toplayan kahraman vatandaşlarımızın yaşadığı topraklardır Erzurum. Ege bölgesinde en çok Erzurum etkinliği yapan belediye olduk. Bu anlamda kendimi mutlu hissediyorum. Göreve gelince ilk önce ilçemize bir kız misafirhanesi yaptık ve adını da Erzurum'daki Aziziye Tabyası'nın savunulmasında çalışarak adını tarihe yazdıran Türk kadını Nene Hatun koyduk. Erzurum denilince akla ilk gelen şeyler kahramanlık, Cumhuriyet, ulu önder Atatürk, Türk bayrağımız ve İstiklal marşımız gelir. Bu anlamda Türkiye'nin de böyle bir Erzurum duruşu sergilemeye ihtiyacı var. Kurtuluş gecemizin hayırlara vesile olmasını diler, emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

"DİLERİM BİR DAHA İŞGALLER OLMAZ"

Yerel seçimler öncesi vatandaşın hür iradesine saygı duyduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "İzmirli ne derse başımızın üstünde yeri var. İster oy verin ister vermeyin başımızın üstünde yeriniz var. Bu önemli değil. Önemli olan, birlik olmak, beraber olmak, farklı görüşlerdeki herkese kucak açabilmektir. Dilerim, ülkemizin hiçbir yeri bir daha böyle işgale uğramaz. Kurtuluş günümüz kutlu olsun" diye konuştu. Gece, Erzurum bar ekibinin gösterisi ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Şükran Çelik'in sahne almasıyla devam etti. Erzurum'un yerel sanatçıları Rahim Sağlam ve İhsan Yavuzer'in karşılıklı atışmalarıyla renklenen etkinlikte başkan Hasan Karabağ da sanatçıyla birlikte şarkı söyledi, alkışlarla geceye eşlik etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement