Bayraklı Belediyesinden Çocuklara Cesaret Diploması - Son Dakika
Yerel

Bayraklı Belediyesinden Çocuklara Cesaret Diploması

Bayraklı Belediyesinden Çocuklara Cesaret Diploması

Bayraklı Belediyesi, çocukların ağız ve diş bakımı alışkanlığı kazanması ve diş hekimine karşı korkularını yenmesi amacı ile 'cesaret diploması' projesi başlattı.

07.07.2015 10:44  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi, çocukların küçük yaşta ağız ve diş bakımı alışkanlığı kazanması ve diş hekimine karşı korkularını yenmesi amacı ile 'cesaret diploması' projesi başlattı.

Bayraklı Belediyesi, çocukların küçük yaşta ağız ve diş bakımı alışkanlığı kazanması ve diş hekimine karşı korkularını yenmesi amacıyla harekete geçti. Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bu kapsamda 'cesaret diploması' ismiyle yeni bir proje başlattı. Başlatılan bu proje ile her yaş grubundaki çocukların dişleri ücretsiz olarak muayene edilerek diş sağlığı kontrol altında tutulacağı belirtildi. Proje kapsamında çocuklara ve ailelere de aynı zamanda diş fırçalama alışkanlığının nasıl kazanılması gerektiği konusunda bilgiler verileceği öğrenildi. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerin ardından, diş muayenesindeki rutin kontroller sonrasında oluşturulan bilgiler ise diş karnesine aktarılacak. Diş karnelerinde ağız ve diş sağlığını koruyan ve yüksek not alan çocuklara ise cesaret diploması verilecek.

Eğitimden, kültüre, spordan sağlığa tüm çocuklar için projeler geliştirdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Vatandaşlarımızın yararına çok sayıda proje geliştirdik. Bunlardan biriside çocuklarımızın ağız ve diş sağlığında diş fırçalama alışkanlıklarını ve diş hekimlerine gelmelerinde korkulacak bir şeyin olmadığını göstermek için bir çalışma başlattık. Bu çalışma ile aynı zamanda çocuklarımızın diş sağlığını da kontrol altına alırken Cesaret diploması ile ağız ve diş sağlığına teşvik ediyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı Belediyesinden Çocuklara Cesaret Diploması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement