Bayraklı Belediyesi'nden Gençlere Çağrı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bayraklı Belediyesi'nden Gençlere Çağrı Açıklaması

Bayraklı Belediyesi\'nden Gençlere Çağrı Açıklaması

Bayraklı Belediyesi ve spor kulübü işbirliğinde Bayraklı’da yaşayan sporcu gençlere yönelik uyuşturucu ve madde bağımlılığı konulu panel düzenlendi.

23.03.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi ve spor kulübü işbirliğinde Bayraklı'da yaşayan sporcu gençlere yönelik uyuşturucu ve madde bağımlılığı konulu panel düzenlendi. "Bağımlı olma, özgür ol" ana başlığı altındaki panele spor, sağlık ve narkotik alanlarında konusunda uzman panelistler konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğin sürpriz konuğu ise eski milli futbolcu ve şimdi Karşıyaka Spor Kulübü teknik direktörlüğü yapan Yusuf Şimşek oldu.

Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü hazırlanan panel ile toplumun kanayan yarası olarak bilinen uyuşturucu ve madde bağımlılığına dikkat çekti. Genç öğrencilerin yanı sıra belediye meclis üyesi adaylarının, belediye birim müdürlerinin de yer aldığı ve Bayraklı Belediyesi İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bağımlı olma özgür ol" paneline Türkiye Futbol Antrenörler Derneği İzmir Şube Başkanı Doktor Şaban Acarbay, Çocuk Psikatristi Doçent Doktor Zeki Yüncü, Narkotik Şuba Müdürlülüğünde görevli bağımlılık uzmanı Mustafa Yücel, teknik direktörler Ercan Ertemçöz, Hüseyin Hamamcı ve Yusuf Şimşek konuşmacı olarak katıldı. Panelin moderatörlüğünü yapan Acarbay, "Gençlerle bilimi birleştiren, toplumumuzun en büyük sorunlarından birini burada konuşmamızı sağlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a teşekkür ederim" dedi.

"EN BÜYÜK GÖREV AİLELERİN"

Bağımlılık Uzmanı Mustafa Yücel, gençliğin başta uyuşturucu, kumar, alkol ve kötü alışkanlıklardan uzak yetiştirilmesinin devletin temel görevi olduğunu belirterek, ancak bu konuda ailelerin de görev ve sorumluluğu bulunduğunu dile getirdi. Doçent Doktor Zeki Yüncü ise, toplumumuzda sigara, alkol, uyuşturucu ve her türlü madde bağımlılığın toplumsal düzeni bozabildiğini, özellikle toplumun en önemli yapı taşı olan gençlere zarar verdiğini belirtti. Spor ve doping konusuna değinen Ercan Ertemçöz'de, "Sporun güzel yüzünü insanlara anlatmamız gerekir. Gençlerimize sporu ne kadar aşılarsak, o kadar uyuşturucu ve madde bağımlılığından uzak durulur" diye ifade etti. Deneyimli teknik Direktör Hüseyin Hamamcı ise, "Bizler antrenörüz. Ufacık yaşlarda futbol oynayan insanlara sahip çıkarak onları topluma kazandırarak onlara öncü olarak çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Bu benim adıma bir ilk çünkü bu panelde bizim işimiz sadece saha içinde değil, saha dışında da gençliğimize ve milletimize sahip çıkmak" diye konuştu.

KARŞIYAKALILAR ANTRENÖRLERİNİ YANIZ BIRAKMADI

Karşıyaka Spor Kulübü Teknik Direktörü Yusuf Şimşek'in de katıldığı panelde gençler genç teknik adama büyük destek verdi. Kötü alışkanlıklardan uzak durmanın ilk önce aile terbiyesiyle başlayacağını vurgulayan Şimşek, "Uyuşturucu ve Madde bağımlılığı tehlikeli, bunun çözümü aileleri düşündürüyor. Ben kendi çocuklarımın internet sitelerine girdiği yere kadar takip ediyorum" dedi. Yeşil sahaların, yeşil alanların, spor alanlarının yapılandırması gerektiğini ifade eden Şimşek, "Spora yöneldikçe kötü alışkanlıktan uzak duruyor insan. Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim" diye konuştu. Konuşmaların ardından panel soru cevap ve teşekkür plaketleri töreniyle sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı Belediyesi'nden Gençlere Çağrı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement