Bayraklı Belediyesi'nden Gövde Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Bayraklı Belediyesi'nden Gövde Gösterisi

Bayraklı Belediyesi\'nden Gövde Gösterisi

İzmir merkezli 4 ilde rüşvet ve irtikap iddialarına yönelik düzenlen operasyonda gözaltına alınan Bayraklı Belediyesi'nin 10 çalışanı ile şüpheli olarak ifade veren Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ'ın serbest bırakılmasına, çalışanlar Belediye Hizmet Binası önünde toplanarak destek verdi.

08.04.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir merkezli 4 ilde rüşvet ve irtikap iddialarına yönelik düzenlen operasyonda gözaltına alınan Bayraklı Belediyesi'nin 10 çalışanı ile şüpheli olarak ifade veren Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ'ın serbest bırakılmasına, çalışanlar Belediye Hizmet Binası önünde toplanarak destek verdi. Alınlarının ak olduğunu dile getiren Karabağ, "Burada Hasan Karabağ ve siyasi görüşü olmasa kimler olurdu diye bir düşünün. Hani vakıflarda tecavüz edenlerin egemen olduğu belediye olurdu. Çocuk tecavüzcülerinin eline kalabilirdi" diye konuştu.

Bayraklı Belediyesi'nin Osmangazi Mahallesi'nde hizmet binası önünde yüzlerce belediye çalışanı ellerinde Türk bayrakları ile halay çekti. Burada düzenlenen etkinliğe, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, başkan yardımcıları, sendika temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı.

Alanda toplananlar, "Halkçı başkan", "Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz", "Baskılar bizi yıldıramaz" diye slogan attı. İzmir merkezli 4 ilde rüşvet ve irtikap iddialarına yönelik düzenlen operasyonda gözaltına alınan Bayraklı Belediyesi'nin 10 çalışanı ve şüpheli olarak ifade veren Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın dün serbest bırakılmasının ardından belediye hizmet binası önünde adeta gövde gösterisi yapıldı.

Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, "Bayraklı halkı ve yüzü halka dönük, onurlu dürüst Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yanında olmaya geldik. Otoriter bir devlet yönetimi altındayız, doğruya, güzele ve aydınlığa saldırı var. Aydınlığa tahammül edemeyen AKP iktidarının saldırısı her tarafta. Biz sendikal mücadeleyi emek ve demokrasi mücadelesi olarak değerlendiriyoruz. Demokrasiye yapılan bütün saldırılara karşı olduk ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

KIDEM TAZMİNATLARINA EL KONULMAK İSTENİYOR

Dün de adliyede bulunduklarını hatırlatan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Biz dostuz, siyasal iktidara karşı toplumsal muhalefetin yanında yer alan kurum ve kuruluşlar ve insanlarla bedeli ne olursa olsun yan yana mücadele vermek için bugün de İzmir'deyiz. İşçilerin yüz yıllık kazanımı olan kıdem tazminatlarına leş kargaları ile el koymak istiyorlar. Bunu isteyen AKP hükümetidir. Hasan Başkan, bize, işçilerin taşeron işçisi olmasını istemediğini, devletin kadro vermesi durumunda Bayraklı Belediyesi'nde çalışan bütün işçilere kadro vermek istediğini söyledi. Devletin desteklediği sendikalarla yan yana olmak kolay ama bedeli ne olursa olsun 1 Mayıs mücadelesi verenlerin yanında yoldaş olmak kolay değil" dedi.

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Yaşadıkları sıkıntılı günlerde yanlarında olanlara teşekkür eden Başkan Karabağ, "Benim sesimi kısamazlar, merak etmeyin. Kurucu Belediye Başkanı olarak, adliyede gördüğüm manzaradan çok etkilendim. Bayraklı'da beni saf dışı bırakmak isteyenler, belki de İzmir için de potansiyel tehlike olarak görmeye başladılar, proje hazırlayanlar beni bertaraf etmek isteyebilirler. Ama şunu unutmasınlar, Bayraklı Belediyesi'nde bin 500 çalışan var hepsi Hasan Karabağ olmuş. Belediye bizim yuvamız ekmek teknemiz, belediyeyi sizlere emanet ediyorum. Bu kurum sizin geleceğiniz, burası önemli bir kurum. Demokratik bir mevzi. Burada Hasan Karabağ ve siyasi görüşü olmasa kimler olurdu diye bir düşünün. Başta hırsızlar olurdu tabi. Ama hani vakıflarda tecavüz edenlerin egemen olduğu belediye olurdu. Çocuk tecavüzcülerinin eline kalabilirdi. Bundan sonraki süreçte halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Korkakların egemenliğindeki Türkiye'yi cesurlara teslim etmemiz gerekiyor. Korkaklar silahın, topun tüfeğin arkasına saklanır" diye konuşu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayraklı Belediyesi'nden Gövde Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement