Bayraklı'da İşçileri Buluşturan Gece - Son Dakika
Yerel

Bayraklı'da İşçileri Buluşturan Gece

Bayraklı\'da İşçileri Buluşturan Gece

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, belediye taşeron çalışanlarının örgütlendiği Devrimci İşçi Konfederasyonu (DİSK) tarafından işçi gecesi düzenledi.

28.04.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, belediye taşeron çalışanlarının örgütlendiği Devrimci İşçi Konfederasyonu (DİSK) tarafından işçi gecesi düzenledi.

Devrimci İşçi Konfederasyonu (DİSK), Bayraklı ilçesindeki Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunda işçi gecesi düzenledi. Geceye, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş 2 No'lu Şube Başkanı Taner Şanlı, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kurucu belediye başkanı olarak sendikalaşmayı desteklediğini ifade etti. Başkan Karabağ, "Sendikalaşmak olumlu, güzel bir olay ama doğru ve güzel bir şekilde yapılması gerekiyor. 'Faşizme karşı omuz omuza derken' yanında faşizmin olduğunu görememek o işin yanlış yolda gittiğini gösterir! Faşizmin ne olduğunu herkes devrimci işçi sendikalarında gördü. DİSK deyince aklıma elbette 1977'de öldürülen 34 işçi kardeşimi geliyor. Yine yakın zamanda Soma'da maden faciasında kaybettiğimiz değerli işçi kardeşlerimiz geliyor. Yine ayı şekilde gezi olaylarında küçük yaşta kaybettiğimiz Berkin Elvan aklıma gelir. Aklıma bu ülkenin emperyalizme karşı en büyük savaşını verdiği günlerde baş komutanlık yapan Mustafa kemal Atatürk gelir. İşçi kardeşlerimizin bu tablo içersin de olması bana onur verir gurur verir" dedi.

"SENDİKALI İŞÇİ SAYIMIZ 900 BİN"

Başkan Karabağ, tütün tarlasından çıkmış bir ailenin çocuğu olduğunu, yaşamının emek ağırlıklı bir ortamda geçtiğini anlattı. Başkan Karabağ, "12 Eylül 1980 öncesi ülkemizin nüfusu 45 milyonken sendikalı işçi sayısı 5.5 milyondu. Bugün nüfusumuz 76 milyon, sendikalı işçi sayımız 900 bin. Bizi bu noktaya getiren 13 yıllık mevcut iktidardır. Yasalarla işçi hareketlerini öyle bağlamışlar ki kurumları hizmet alımı adı altında taşeronla iş yapın noktasına getirmiştir. 7 Haziranda bu faşizmi yıkmak durumundayız. Bu iktidardan kurtulmamız gerekiyor. Sadece bugün sendikalaşmak ve sendikaya üye olmak bu sorunu çözmüyor. İşçi sınıfının önümüzdeki dönemlerde kendi anlayışı içerisinde olduğu bir siyasi partiye ortak olması ve siyasi temsilcilerinin olması gerekiyor. Elbette bu örgütlü gücü büyütmekle oluyor. Biz gelip geçici görevler deyiz. Benim belediye başkanlığım yıllarca sürecek değil. Önemli olan sizlerin burada kalmasıdır. Kurucu belediye başkanı olarak 10-15 yıl sonra Bayraklı Belediyesine geldiğimde sizlerle karşılaşabilme şansı yakalamalıyım. Yoksa sizleri kapının önüne koyan bir yapı olursa bu üzülürüm. İşçi sınıfının önüne açmamız gerekiyor" dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise, kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Karabağ'a teşekkür ederek, "Karabağ işçi dostu bir başkandır. 1977'deki Taksim olayı 12 Eylül faşist cuntasının alt yapısını hazırlayan bir katliamdı. 1977'de Türkiye'de milyonlarca insanın yumruk olduğu bir süreçte birlik dayanışma ve mücadele günü kutlamalarını yaparken aynı duygularla taksimde çalışan işçi arkadaşlarımız ekonomik siyasal anlamda taleplerini sıralamışlardı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yel Değirmeni grubu sahne aldı. Başkan Karabağ, Beko işçilerle birlikte halay çekerek onların mutluluğuna ortak oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı'da İşçileri Buluşturan Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement