Bayraklı'da Kentlilik Bilincini Öğrendiler - Son Dakika
Yerel

Bayraklı'da Kentlilik Bilincini Öğrendiler

Bayraklı\'da Kentlilik Bilincini Öğrendiler

Bayraklı Belediyesi Drama Kursu öğrencileri Dünya Barış Anıtı’nda bulunan Homeros, Smyrna, Büyük İskender ve Kral Tantalos heykellerini ziyaret ederek Bayraklı’nın tarihini öğrendi.

20.08.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi Drama Kursu öğrencileri Dünya Barış Anıtı'nda bulunan Homeros, Smyrna, Büyük İskender ve Kral Tantalos heykellerini ziyaret ederek Bayraklı'nın tarihini öğrendi.

Bayraklı Belediyesi Drama kursu öğrencileri tarihi, sanatı, kültürü ve sosyal hayatı, yapılan ziyaretlerle öğreniyor. Minik öğrenciler, son olarak İzmir'in muhteşem manzarasına sahip Bayraklı sırtlarındaki Dünya Barış Anıtı'nda tarihi ve sanatı yerinde öğrendi. Atölye çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra velileri de eşlik etti. "Kent kültürü, estetiği, bilinci" başlıklı "İzmir Kent Planını Çiziyorum" adlı çalışma kapsamında öğrenciler İzmir'e Dünya Barış Anıtı'ndan kuşbakışı baktı. Bayraklı'yı ve İzmir'i daha iyi öğrenmek için çıkılan yolda öğrencilere kent sevgisi ve kentlilik bilinci anlatılarak Bayarklı'nın nasıl kurulduğu, Tantalos'un, büyük İskender'in, Homeros'un, Smyrna'nın kim olduğu, heykellerinin nerede olduğu gibi bilgiler anlatıldı. Heykelleri yerinde görerek tarihlerini ve kim olduklarını öğrenen öğrenciler daha sonra şiirleriyle de etkinliğe renk kattı.

İZMİR'İ RESMETTİLER

Heykeller yanında verilen bilgiler ve okunan şiirlerin ardından minik öğrenciler İzmir'in eşsiz manzarasına hakim Dünya Barış Anıtı'nda ellerindeki İzmir planına da uyarak, İzmir'i seyrederek resmetti. Hayallerindeki İzmir'i çizen öğrencilerin bazıları güneşli bir İzmir gününü kimisi ise, yeşilin hakim olduğu bir kenti resimlerine yansıttı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Tarihimize ve çocuklarımıza her zaman sahip çıkacağız. Bu ve buna benzer projeler ile eğitime desteklerimiz sürecek. Çünkü bir ülkenin geleceğe dönük en önemli yatırımı çocuklardır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı'da Kentlilik Bilincini Öğrendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement