Bayraklı'da Vatandaşların Sağlığına Yakın Takip - Son Dakika
Yerel

Bayraklı'da Vatandaşların Sağlığına Yakın Takip

Bayraklı\'da Vatandaşların Sağlığına Yakın Takip

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, sağlık evlerine gelen vatandaşların tansiyonlarını ölçen belediye ekipleri, sıkıntılı bir durum olması durumunda ise vatandaşları hastanelere yönlendiriliyor.

12.09.2015 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, sağlık evlerine gelen vatandaşların tansiyonlarını ölçen belediye ekipleri, sıkıntılı bir durum olması durumunda ise vatandaşları hastanelere yönlendiriliyor.

Bayraklı Belediyesi, ilçede tansiyon hastalığı ile mücadelesini sürdürüyor. Belediyenin sağlık evlerine gelen vatandaşların tansiyonlarını ölçen ekipler, durumundan şüphelendikleri ve düzensiz tansiyonu olan bin 524 kişiyi ise hastanelere yönlendirdi. Görevliler, özellikle hipertansiyon aday adayları ile yüksek tansiyon hastalarının dikkatli olması konusunda da uyarılarda bulundu.

Belediye olarak vatandaşın sağlığı ile yakından ilgilendiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Ücretsiz diş polikliniği hizmetimiz yoğun ilgi gördü. Birçok belediyeye bu konuda örnek olduk. Sağlık evlerimizde ayrıca poliklinik hizmeti vermeye devam ediyoruz. Engellilere, yaşlı ve hastalara yönelik 'evde bakım' hizmetimiz var. Doktorlarımız vatandaşımızın ayağına sağlık hizmeti götürüyor. Bunların dışında sağlık evlerimize gelen hemşerilerimizin tansiyonlarını ölçüyoruz. Anormallik gördüğümüz noktalarda sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımızı hastanelere yönlendirip takibini yapıyor. Tansiyon bizler için şuanda en önemli problem. Birçok hastalığı tetiklediğini biliyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını rica ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı'da Vatandaşların Sağlığına Yakın Takip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement