Bayraklı Deve Güreşlerine Hazır - Son Dakika
Yerel

Bayraklı Deve Güreşlerine Hazır

Bayraklı Deve Güreşlerine Hazır

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, her yıl düzenlenen ve gelenek haline gelen 5’inci ’Geleneksel Deve Güreşleri Festivali’ için hazırlıklar tamamlandı.

05.03.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, her yıl düzenlenen ve gelenek haline gelen 5'inci 'Geleneksel Deve Güreşleri Festivali' için hazırlıklar tamamlandı.

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenecek geleneksel Deve Güreşi Festivali yine on binlerce vatandaşı bir araya getirecek. 8 Mart Pazar günü saat 10.00'da Smyrna Meydanı'nda başlayacak festivale İzmir'in yanı sıra Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Muğla ve Manisa'dan yüzün üzerinde deve katılacak.

Her yıl katılımın daha da arttığı ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Yıllar boyu sürdürülen geleneklerimizi korumalı, yaşatmalıyız. Biz aslında bunu yapıyoruz. Bizim güreşlerimizde kan, vahşet, gözyaşı yok. Develer güreşecek, geleneklerimiz sürecek. Bu yıl deve güreşi festivalinin 5'incisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalimizin düzenlendiği Smyrna Meydanı her yıl katlanarak artan bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Şenlik daha başlamadan alanı dolduran vatandaşlarımız mangal keyfi yapıp eğlenceli bir hafta sonu geçiriyor. Tüm İzmirlileri pazar günü Smyrna Meydanı'ndak düzenleyeceğimiz festivalimize bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı Deve Güreşlerine Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement