Bayraklı Zabıta Trafik, Göz Açtırmıyor - Son Dakika
Yerel

Bayraklı Zabıta Trafik, Göz Açtırmıyor

Bayraklı Zabıta Trafik, Göz Açtırmıyor

Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde gezen trafik ekibiyle kurallara uymayan sürücülere göz açtırmıyor.

18.07.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde gezen trafik ekibiyle kurallara uymayan sürücülere göz açtırmıyor. Gün boyu Bayraklı'nın ana arterleri olmak üzere devriye gezen ekipler engelli rampaları önü ile kaldırımlara park eden araçları ise affetmiyor.

Vatandaşlardan gelen şikayet telefonları ve günlük devriye gezileri sırasında Bayraklı ilçe sınırları içerisinde görev yapan zabıta trafik ekipleri yetkileri dahilinde trafik cezası yazıyor. Kaldırımların sonunda engelli vatandaşlar için yapılan rampaların önüne park eden araçlara, kaldırımlara park ederek yaya trafiğini engelleyen araçlara, belediyece konulan çöp konteynerleri önüne araçlara zabıta yönetmeliğinin 26 ve 27. maddesi gereği 208 TL para cezası kesiliyor.

KANUN GEREKLERİNİ UYGULANIYOR

Zabıtalar rutin devriyeleri sırasında yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı gibi tehlikeli madde taşıyan, nakleden ve taşımacılıkta kullanılan nakliye araçlarının ve iş makinelerinin meskun mahallerde ve halkın yoğun olduğu yerlerde park eden kamyonlara da 23. maddeden 208 TL para cezası uyguluyor. Bayraklı sınırları içinde etkin olarak görev yapan zabıta trafik ekibinin görevleri bununla da sınırlı değil. Ekipler, 5326 sayılı kabahatler kanunun 41/7 maddesi gereği kullanılmaz durumdaki hurda araçları kamu alanı ve sair yerlere bırakanlara 525 TL, 38/1 maddesi gereği satış amaçlı araçların kamu alanını izinsiz işgal etmesi gereği 100 TL para cezası uyguluyor.

"KURALLARA UYULMASINI İSTİYORUZ"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, tüm sürücülerin kurullara uymasını isteyerek, "Zabıta trafik ekiplerimiz kurallara uymayan sürücüleri uyarıyoruz. Yanlışında ısrar edenlere para cezası kesiliyor. Ancak özellikle kaldırımlara park eden, engelli vatandaşların geçişini engelleyenleri affetmiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını rica ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı Zabıta Trafik, Göz Açtırmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement