Bayraktar: Sağlıkta Yıpranma Payını Söke Söke Alacağız - Son Dakika
Güncel

Bayraktar: Sağlıkta Yıpranma Payını Söke Söke Alacağız

Bayraktar: Sağlıkta Yıpranma Payını Söke Söke Alacağız

Ufuk Sağlık Sen Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar, "Sağlıkta yıpranma payını söke söke alacağız" dedi.

06.07.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ufuk Sağlık Sen Şanlıurfa İl Yönetiminin düzenlediği iftar programına katılan Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar, sağlık çalışanlarının sorunlarına değinirken, "Sağlıkta yıpranma payını söke söke alacağız" dedi.

Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri (Ufuk Sağlık Sen) Şanlıurfa Şubesi üyeleri düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Programa Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar, Ufuk Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi Temsilcisi Hasan Cört ile sendika üyeleri ve aileleri katıldı.

Programın sonunda kısa bir konuşma yapan Ufuk Sen Urfa Şubesi Başkanı Hasan Cört, "Dünyanın 4 bir tarafından her türlü sıkıntının, haksızlığın ve şiddetin zirveye çıktığı bu günlerde özellikle sağlık çalışanlarının her türlü şiddet, hakaret ve tehditle karşı karşıya maruz kaldığı bir ortamda sağlık çalışanı olmak hiç de kolay değil" şeklinde konuştu.

BAYRAKTAR: ZEHİR EKMEYE ÇALIŞAN İNSANLAR VAR

Cört'ün ardından konuşan Ufuk Sağlık Sen Genel Başkan Adnan Bayraktar ise, ramazan ayında zehir ekmeye çalışan insanların olduğunu söyledi. Bayraktar, "Öncelikle hem dünyada hem de ülkemizde zulüm gören insanlarımız var. Şu ramazan ayında Doğu Türkistan da, Filistin'de, Suriye'de ve dünyanın her yerinde zulümlere maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz var. Bu ramazan ayı o zulme uğrayanların bir an evvel kurtulmalarına vesile olsun. Zulmü uygulayan dünyanın neresinde olursa olsun kınıyoruz." diye konuştu.

'SÖZLER TUTULMADI'

Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara da değinen Bayraktar, sağlık personeline verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını dile getirdi. Bayraktar, "Sağlık çalışanları olarak gün gelmiyor ki, bir hastaneden sağlık çalışanına şiddet olmasın. Her gün farklı yerlerden dahi olsa fakat şiddet gören kişi aynı ve o da sağlıkçıdır. Hani bundan sonra sağlıkçılara şiddet olmayacaktı? Sağlıkçılar bu konuda çok söz aldı ama maalesef hiçbir söz tutulmadı ve sağlıkçılara hala şiddet yapılıyor. Sağlık çalışanlarının haklarında hiçbir iyileştirme konusunda çalışma yapılmadı. Onlar sağlık çalışanını nasıl uyuturuz, onun hesabını yapıyorlar. Artık sağlık çalışanları yandaş sendika ile gerçek sendikayı öğrendi. Ufuk SağlıkSen sendikamıza yöneldiler ve üye olmaya başladılar. Onlarda biliyorlar çünkü yandaş sendikanın kendi menfaatleri biterse bu sendikanın ve siyasi hâkimiyetin arka bahçesi olarak çalışan sendikaların sağlık çalışanlarının yıllarca birikmiş sorunlarını çözemeyeceğini artık onlarda biliyorlar. Bizim sendikamıza üye olanları bizimle beraber yürüyenleri inşallah mahcup etmeyeceğiz. Bu yıllanmış sorunları hep birlikte çözeceğiz. Biz, sadece kendimizi düşünmeyeceğiz. Bizim tek bir üyemizin dahi sorunu olsa nerde olursa olsun hakkını arayacağız. Özellikle yıpratma payını söke söke alacağız. Ufuk Sağlık-Sen olarak kuruluş amacımızda belli bizim. Biz yeni bir kuruluş olmamıza rağmen sağlık çalışanlarının tüm sorunlarını dile getiriyor ve haklarını talep ediyoruz. Bundan sonra da sağlıkçılarımızın haklarından iyileştirme durumundan tutunda sözleşmelerine kadar her ne hakkı olması gerekiyorsa hepsini talep edeceğiz ve sağlıkçılarımızın yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından program sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bayraktar: Sağlıkta Yıpranma Payını Söke Söke Alacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement