Bayraktepe'ye Bayrak Yağdı - Son Dakika
Güncel

Bayraktepe'ye Bayrak Yağdı

Bayraktepe\'ye Bayrak Yağdı

Sarıkamış Dayanışma Grubu tarafından Allahuekber Dağlarında donarak can veren Türk askerleri anısına 'Bayraktepe'ye dikilen 52 metre yükseklikteki direğin bayraksız kaldığı haberi, yurt çapında yankı buldu.

18.07.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Dayanışma Grubu tarafından Allahuekber Dağlarında donarak can veren Türk askerleri anısına 'Bayraktepe'ye dikilen 52 metre yükseklikteki direğin bayraksız kaldığı haberi, yurt çapında yankı buldu. Bayraktape'de dalgalanması için hemen 15x10 metre ebadında bayrak alıp gönderdiğini belirten Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Bizim gönderdiğimiz bayraklar şu anda Bayraktepe'de dalgalanıyor. Bireysel bağışlar fazla. Gür İş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ve İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sarıkamış Kaymakamlığıyla iletişim kurarak 'Bayraktepe'yi bayraksız bırakmayacağız' sözünü verdiler" dedi.

Sarıkamış Dayanışma Grubu, Sarıkamış savaşlarının yapıldığı alanı panoramik olarak gören deniz seviyesinden 2 bin 635 metre yüksekteki Cıbıltepe'nin üzerine 2007 yılında 52 metre yükseklikte ve 4 ton ağırlığı olan bir bayrak direği diktirdi. Sarıkamış Kayak Merkezinin zirvesi olan çam ağaçları ile kaplı Cıbıltepe'ye yaklaşık 60 bin dolar harcanarak dikilen direğe 150 metrekarelik 40 kilogram ağırlığında bayrak, özel bir vinç sayesinde göndere çekildi. Sarıkamış Dayanışma Grubu tarafından zarar gördükçe değiştirilen dev bayrak değiştirme işini daha sonra Sarıkamış Kaymakamlığı üstlendi.

Sarıkamış Dayanışma Grubu üyeleri ile Temmuz ayı başlarında Sarıkamış'a giden Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, uzun bir süreden bu yana Baeyraktepe'de bayrağın dalgalanmadığını öğrendi.

Cıbıltepe'nin artık Bayraktepe olarak anıldığını dikkati çeken Prof.Dr. Birgür Sönmez, yaşamlarını vatan toprakları için kaybeden şehitlerinin ruhlarını şad etmek için bayrak üzerinde titizlikle durduklarını bildirdi. İstanbul'a dönünce hemen birkaç bayrak alarak Sarıkamış Kaymakamlığına gönderdiklerini ve Bayraktepe'nin bayraksız kalmaması için bir kampanya başlattıklarını anımsatan Prof. Dr. Bingür Sönmez, şöyle konuştu:

"Üzülerek öğrendim ki bir süreden beri direkte bayrak dalgalanmıyor. 'Bayraktepe bayrak bekliyor' kampanyasına bireysel çok büylük ilgi oldu. Sarıkamış şehitleri anısına oluşturulan Bayraktepe'deki direğin boş kalmaması için 10x15 metrelik 150 metrekare ebadında olan bayraklar bekliyoruz şeklindeki açıklamamıza vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Bir bölüm bayrak benim çalıştığım hastaneye, bir bölümü de Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz adına gönderildi. Bizim gönderdiğimiz bayraklar şu anda Bayraktepe'de dalgalanıyor. Bireysel bağışlar fazla. Gür İş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ve İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sarıkamış Kaymakamlığıyla iletişim kurarak 'Bayraktepe'yi bayraksız bırakmayacağız' sözünü verdiler. Böylesine önemli bir projeye halkın sahip çıkması beni umutlandırmakla kalmadı, onurlandırdı."

SARIKAMIŞ'TA MEHMETCIK AĞIR KIŞ KOŞULLARINA YENİK DÜŞTÜ

Sarıkamış'ın Allahu Ekber Dağlarında Rus ordusunu püskürtmek isteyen Enver Paşa komutasındaki binlerce Mehmetcik 22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915 tarihleri arasında şiddetli karakışa yenik düşmüştü. Allahu Ekber Dağlarında bazı tarihçilere göre 90 bin, Genelkurmay kayıtlarına göre de 60 bin asker şehit olmuştu. Sarıkamış şehitlerini uzun yıllar Erzurum'daki 9'uncu Kolordu Komutanlığına bağlı Sarıkamış Tümenindeki subaylar ile Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca yönetimindeki dağcılar sade törenlerle anıyordu. Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı olan Necati Bölükbaşı ile Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in ortak çabaları sonucu Sarıkamış şehitleri 2003 yılından beri daha geniş kitlelerin katılımı ve değişik etkinliklerle anılıyor. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayraktepe'ye Bayrak Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek
    12:53 Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek

    Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında 40 ilde 10 bin 665 öğrencinin katılımıyla 'Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı' düzenleyecek. Sınav, öğrencilerin ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki okuma, dinleme, konuşma, yazma dil becerilerini ölçmek amacıyla gerçekleştirilecek. Sınav sonrasında yönetici, öğretmen ve öğrenci anketleri uygulanacak ve elde edilen sonuçlar öğrencilerin bilgi ve becerilerine yönelik önemli bulgular sunmayı hedefliyor.

  • Taraklı Muhtarları İbrahim Pilavcı'yı Ziyaret Etti
    12:53 Taraklı Muhtarları İbrahim Pilavcı'yı Ziyaret Etti

    Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 22 mahalle muhtarı, tekrar Belediye Başkanı seçilen İbrahim Pilavcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz ve 21 mahalle muhtarı, Pilavcı'yı ziyaret ederek yeni dönemde başarılar diledi. Pilavcı, yaptığı konuşmada, görev süresi boyunca muhtarlarla hep işbirliği içerisinde çalıştığını söyledi. Muhtarlara, ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Pilavcı, Taraklı için canla başla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

  • CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti
    12:52 CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti

    CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası depremden etkilenen köyleri ziyaret ederek, bölge halkının eksiklerini ve meydana gelen hasarı inceledi. Durmaz, deprem konusunda TBMM'de yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, önlem planının olmamasını eleştirdi.

  • DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik
    12:48 DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik

    DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Edirne'de son 21 yılda 8 baraj ve 32 gölet inşa ettiklerini belirterek, böylece 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldığını söyledi. Ayrıca, taşkın koruma tesisleri ile Edirne şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandığını ve arazi toplulaştırma çalışmalarının da yapıldığını ifade etti.

  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu
    12:44 Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu

    Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde Şükrü Soylu'ya ait ahır ve samanlığa yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucunda ahırda bulunan hayvanlar kurtarılırken, 30'un üzerinde tavuk ve ördek telef oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı
    12:43 Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, T.K. yönetimindeki kamyon ile A.D.A. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada minibüsteki 1 yolcu yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.


Advertisement