Bayram, Demonstrasyon Ceviz Bahçesini Gezdi - Son Dakika
Yerel

Bayram, Demonstrasyon Ceviz Bahçesini Gezdi

Bayram, Demonstrasyon Ceviz Bahçesini Gezdi

‘Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi’ kapsamından Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, 100 fidan bulunan demonstrasyon ceviz bahçesini ziyaret etti.

23.05.2016 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi' kapsamından Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, 100 fidan bulunan demonstrasyon ceviz bahçesini ziyaret etti.

Bartın Akağaç köyü tüzel kişiliğine ait 4 dekarlık arazide Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ınca uygulanmakta olan 'Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi' kapsamında İl Müdürlüğü kontrolünde kurulan ve 100 fidan bulunan demonstrasyon ceviz bahçesi İl Müdürü Bayram tarafından proje sorumlusu Ziraat Mühendisi Mutlu Keleş ile birlikte ziyaret edildi. Akağaç Köyü Muhtarı Katip Cumur ve çiftçilerin de katılımıyla demonstrasyon ceviz bahçesi gezilerek Ziraat Mühendisinden bilgi alındı.

Konu hakkında bir değerlendirme yapan İl Müdürü Bayram, "Bakanlığımızca uygulanmakta olan 'Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi' kapsamında Akağaç köyünde köy muhtarımız ve köy halkının desteği ile kurmuş olduğumuz demonstrasyon (deneme) ceviz bahçesinin Akağaç ve çevre köylerine örneklik teşkil etmesine ve uygun arazilerde ceviz yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasına katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Demonstrasyon ceviz bahçesi İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarımız kontrolünde kurulmuştur. Bahçenin bakım, budama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele işlemleri de takip edilecek, bu konular hakkında da bilgilendirme yapılarak bahçenin örnek olması sağlanacaktır. Bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayram, Demonstrasyon Ceviz Bahçesini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement