Bayram Namazında Sığınmacılara Tavsiye: Avrupa'ya Gitmeyin - Son Dakika
Güncel

Bayram Namazında Sığınmacılara Tavsiye: Avrupa'ya Gitmeyin

Bayram Namazında Sığınmacılara Tavsiye: Avrupa\'ya Gitmeyin

Avrupa ülkelerine gitme umuduyla 10 gündür Edirne'de bulunan Suriyeli sığınmacılar, Kurban Bayramı namazını kaldıkları Sarayiçi mevkiinde kıldı.

24.09.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa ülkelerine gitme umuduyla 10 gündür Edirne'de bulunan Suriyeli sığınmacılar, Kurban Bayramı namazını kaldıkları Sarayiçi mevkiinde kıldı. Cemaate imamlık yapan sığınmacılardan İlyas Ahmet, "Avrupa'ya gitmeyin, onlar ne zaman Müslümanlara kardeş oldu, bize ne zaman yardım ettiler. Onlar zaten bizim ülkemizi işgal ettiler" dedi. Dün gece giden 400 sığınmacının ardından Edirne'de bekleyen Suriyelilerin sayısı 500'e kadar düştü.

Avrupa'ya gitme umuduyla 10 gün önce Edirne'ye gelen sığınmacılar, yaşadıkları ülkeden yaklaşık 2 bin kilometre uzaklıkta Kurban Bayramı'na buruk bir şekilde girdi. Üzerinde uyumak için kullandıkları halı ve battaniyeleri yere seren yaklaşık 50 kadar Suriyeli sığınmacı, Sarayiçi mevkiinde bayram namazı kıldı. Namazı kendi aralarındaki imam İlyas Ahmet kıldırdı. Namaz sırasında bazı sığınmacıların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Yapılan duaların ardından konuşan imam İlyas Ahmet, Suriyelilere Avrupa'ya gitmeyin uyarısı yaparak, "Avrupa'ya gitmeyin, onlar ne zaman Müslümanlara kardeş oldu, bize ne zaman yardım ettiler. Onlar zaten bizim ülkemizi işgal ettiler. İsrail, Yahudi, kötü insanlar, Avrupa tüm bunları onları korumak için yapıyor. Avrupa'da çocuklarınızı Müslüman yetiştiremezsiniz, topraklarınıza dönün" dedi. Namazın ardından Suriyeliler, kendi aralarında sıraya girerek birbirleriyle bayramlaştı.

SAYILARI 500'E İNDİ

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün 'güvenli bölge' olarak ilan ettiği ve giriş-çıkışların kontrol altında olduğu Sarayiçi'nde polis ekiplerince ikna edilen yaklaşık 400 sığınmacı dün gece otobüslerle İstanbul'a döndü. Kalan yaklaşık 500 sığınmacıdan birçoğu da geri dönmek için çantalarını hazırladı. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayram Namazında Sığınmacılara Tavsiye: Avrupa'ya Gitmeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement