Bayram Öncesi Alışveriş Uyarıları - Son Dakika
Yerel

Bayram Öncesi Alışveriş Uyarıları

Bayram Öncesi Alışveriş Uyarıları

Tüketiciyi Koruma Derneği Şube Başkanı Sülahi Özalp ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen, ortak bir basın açıklaması ile alışveriş konusunda hem vatandaşa, hem de esnafa bayram öncesi çeşitli uyarılarda bulundular.

17.09.2015 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketiciyi Koruma Derneği Şube Başkanı Sülahi Özalp ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen, ortak bir basın açıklaması ile alışveriş konusunda hem vatandaşa, hem de esnafa bayram öncesi çeşitli uyarılarda bulundular.

Toplantıda ilk olarak konuşan Tüketiciyi Koruma Derneği Şube Başkanı Sülahi Özalp, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala alışveriş telaşının kendini hissettirdiğini belirterek tüketicilere seslendi. Özalp, bayram alışverişini son günü beklemeden tamamlanmasını ve tüketici bilinci ile ihtiyaçların karşılanması gerektiğini belirtti. Kurbanlık alırken veteriner sağlık raporu, kulak küpesi olmayan, sağlık sorunu bulunan hayvanların satın alınmamasını vurgulayan Özalp, tüketicilerin belediyelerin belirlediği alanlarda uzman kişilere kurbanlarını kestirmelerini istedi. Tüketicilerin bayram alışverişlerinde ürün kontrolü ve fiyat araştırması yapmalarının çok önemli olduğunu dile getiren Özalp, " Yapılacak alışverişlerde mutlaka fiş ve fatura alınmalı. Garanti gerektiren ürünlerde de garanti belgesi alınmalıdır. Alışveriş merkezleri ve satış noktalarında oluşabilecek yoğunluk nedeni ile alışverişler son güne bırakılmamalıdır. ve en önemlisi de ihtiyaç kadar alışveriş yapılmalı" dedi.

ESNAFIMIZ KALİTELİ HİZMET VERİYOR

Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen ise, nihai tüketici esnafın da müşterisi olduğunu belirterek hem vatandaşa hem de esnafa seslenerek şunları dile getirdi:

"Biz esnaflar olarak nihai tüketiciyi ne kadar memnun edersek, onlara kaliteli, ekonomik ve günün şartlarına uygun ürünler satarsak, bizim de ilgili yaptıkları ticaretten her açıdan memnun kalırlarsa esnafımız da ticaretten kazanç sağlar. Tüketicinin memnun olmadığı ticaret ve alışveriş hem esnaf açısından hem de şikayet noktasında bize gelebiliyorlar. Kendi meslek grubumuzda esnafımız ile ilgili şikayet yok denilecek kadar az. Bizim esnafımız tüketicilerimize yüksek oranda memnuniyet sunmaya çalışıyor. Hem sağlık hem fiyat hem de hizmet açısından kaliteli hizmet veriyoruz. Herhangi bir oda, vergi kaydı olmayan bir takım insanlar bayram öncesi giyim ve tuhafiye ürünlerini arabalarına koyarak sokak aralarında satışa sunuyorlar. Bu tür kayıt dışı kaçak seyyarlardan alışveriş yapmamaları konusunda bir kez daha vatandaşlarımızı uyarıyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayram Öncesi Alışveriş Uyarıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement