Bayram Öncesi Otobüs Biletleri Tükeniyor - Son Dakika
Ekonomi

Bayram Öncesi Otobüs Biletleri Tükeniyor

Bayram Öncesi Otobüs Biletleri Tükeniyor

Ramazan Bayramı nedeniyle, 20 Temmuz'dan 28 Temmuz'a kadar olan otobüs dönemde otobüslerin çoğu seferlerinde yer bulunmuyor.

11.07.2014 15:08  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Temmuz'da başlayacak Ramazan Bayramı için vatandaşlar bir hafta öncesindeki otobüs biletleriyle birlikte bayrama kadar olanını şimdiden ayırttı.

20 TEMMUZ SONRASINA YER YOK

Ramazan Bayramı'nı akrabaları ve sevdikleriyle memleketinde geçirmek isteyenler bayramın başlamasına daha 18 gün kala 20 Temmuz'dan bayrama kadar tüm biletleri şimdiden satın aldı.

Bayramdan bir hafta öncesine bilet isteyen vatandaşlar ise otobüs firmalarından şimdilik olumsuz yanıt alıyor. Aynı zamanda yaz tatiline de denk gelmesiyle birlikte otobüs firmalarının bayram haftası olan kontenjanları şimdiden dolmuş durumda.

"EK SEFER OLACAK FİYATLAR ARTMAYACAK"

Bayram sebebiyle bilet satışlarında patlama yaşandığını belirten Mehmet Erdoğan "20 Temmuz'dan 28 Temmuz'a kadar otobüslerimizde yer yok. 27'sinden sonra Ulaştırma Bakanlığı'nın da izniyle D2 yetki belgesi bulunan Otobüslerin ek sefer düzenlemesi muhtemeldir" dedi.

Bilet fiyatlarıyla da ilgili açıklama yapan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, ramazan ayı boyunca ve bayramda otobüs bilet fiyatlarında bir artış beklemediklerini açıkladı.

FİYATLARDA ÇOK FAZLA OYNAMA BEKLENMİYOR

Erdoğan, bilet fiyatlarının 4 aylık sürelerle fiyatlandırıldığını söylerken firmaların kendi isteğiyle, döneme göre bu fiyatlarda yüzde 30'lara varan indirimler yapabildiklerini ifade etti.

Erdoğan özel günlerde arz talep nedeniyle fiyatlarda büyük indirimler yapılmadığını, bu nedenle vatandaşlarda bunun zam olarak hissedildiğini söylerken "Firmalar fiyatlarını bakanlıktan aldığı tarifeye göre belirliyor. Ramazan ayında fiyatlarda artış olması beklenmiyor. Ramazan ayında seyahat eden kişi sayısı azalıyor, yarı yarıya yolcu kaybı var. Ramazan'da zam düşünülmez. Otobüs firmaları özel araçlarla, yüksek hızlı trenler ve hava yolu firmalarıyla rekabet halinde. Fiyatları bu rekabet de etkiliyor. Hava yolu firmaları 75 liraya bilet satarken 150 liraya otobüs bileti satılamıyor. Anlayacağınız zorlu bir süreçten geçiyoruz. Yine de Ramazan ayı boyunca ve bayramda, otobüs bilet fiyatlarında çok fazla oynamalar beklemiyoruz" diye konuştu.

"LÜKS FİRMALAR TERCİH EDİLİYOR

Harem Esnafları Derneği Başkanı Kemal Kuluçoğlu Ramazan ayında seferlerin iyice azaldığını belirterek "Normal şartlarda gün içerisinde yolculara 10 tane otobüs tahsis eden firmalar şu anda ikiye düşmüş durumdalar. Bayramda uzun yolculuk yapacak olan insanlar 24-25-26 Temmuz'a yerlerini ayırtıp biletlerini alıyorlar. 26 ve 27 Temmuz'da doluluk oranı diğer günlere göre yüksek. Lüks firmalarda fiyatlar yüksek olmasına rağmen tercih ediliyor. Lüks firmaların gelişmiş iletişim, internet olanakları ve konforlu yolculuk imkanıyla lüks şirketlerin bilet satışları patlıyor. Bunun yanına da uçak yolculuğu eklenince, özel günler haricinde düşük kaliteli firmalar beklentilerini karşılayamıyorlar" diye konuştu.

28'inden itibaren ek sefer açılmasını beklediklerini belirten Kuluçoğlu, seferlerin uzayabilmesi için D1 D2 belgeli otobüs sahiplerinin valilik ile ulaştıma müdürlüklerinden izin almaları gerektiğini kaydetti.

İDO'DAN BAYRAM TARİFESİ

Öte yandan İDO, 28 Temmuz Pazartesi günü başlayacak Ramazan Bayramı’nı da kapsayacak şekilde, 25 Temmuz Cuma gününden 30 Temmuz Çarşamba’ya kadar uzanan 6 günlük özel bir Ramazan Tarifesi hazırladığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre İDO, 6 günlük sürede yaklaşık 3.500 sefer gerçekleştirerek 3 milyon 120 bin yolcu, 250 bin araç kapasitesi sunmayı hedefliyor.

Ramazan Bayramı tarifesi kapsamında, 424 Hızlı Feribot, 252 Dış Hat Deniz Otobüsü, 330 İç Hat Deniz Otobüsü ve 2.476 Araba Vapuru seferi ile toplam 3.500’e yakın sefer yapacak. Ayrıca, İç hat deniz otobüsü ve Sirkeci-Harem araba vapuru hattında 26 Temmuz 2014 Cumartesi - 30 Temmuz 2014 Çarşamba tarihleri arasında pazar günü tarifesi uygulanacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bayram Öncesi Otobüs Biletleri Tükeniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi
    15:35 Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi

    31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler sonrasıyla ilgili ekonomik anlamda çok sayıda iddia ortaya atılırken, bunlara bir yenisi daha eklendi. Sigaraya 1-10 Nisan tarihleri arasında 10 TL'lik dev bir zam geleceği iddia edildi.

  • Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı
    15:32 Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı

    Adana'nın 9 ilçesinde yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında, 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, dağıtım programında yaptığı konuşmada, Adana'daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu vurguladı ve desteklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.

  • Özgür Karabat:
    15:20 Özgür Karabat: "İşinize Gelince Faiz Haram Diyorsunuz. Çiftçiden Alınca mı Helal Oluyor?"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin çiftçilere verilen Çiftçi Destek Kredilerini esnek faize çevirdiğini ve çiftçilerin yüksek faizle mağdur olduğunu belirtti. Karabat, AKP'nin çiftçilere yönelik tutarsız politikalarını eleştirdi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Marmaris ve Fethiye'de deniz dibi taramalarını başlattıklarını açıkladı
    15:13 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Marmaris ve Fethiye'de deniz dibi taramalarını başlattıklarını açıkladı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Marmaris ve Fethiye körfezlerinde deniz dibi taramalarını başlattıklarını belirterek, Marmaris'te 15 bin metreküp balçık biriktiğini ve temizleme çalışmalarının üçte birinin tamamlandığını söyledi. Bakan Uraloğlu, Fethiye Körfezi'nin temizlenmesine yönelik çalışmaların da en kısa sürede başlayacağını ifade etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolüyle gerçekleştirilen taramalar sonucunda Marmaris İçmeler mevkisinde büyük oranda balçık birikmesine rastlandığı ve temizleme çalışmaları için gemilerin bölgeye gönderildiği belirtildi. Bakan Uraloğlu, doğanın korunması ve temiz bir çevre bırakılması için çalıştıklarını vurgulayarak, yaz aylarına kadar hem Fethiye hem de Marmaris denizinin pırıl pırıl hale getirileceğine inandığını söyledi.

  • Goldman Sachs: Sonuçlarda belirsizlik olmadığı sürece seçimler TL üzerinde pozitif etki yapacak
    15:09 Goldman Sachs: Sonuçlarda belirsizlik olmadığı sürece seçimler TL üzerinde pozitif etki yapacak

    Pazar günü yapılacak yerel seçimlerle ilgili dünyaca ünlü banka Goldman Sachs tarafından dikkat çeken bir analiz yayınlandı. Analistler sonuçlar konusunda bir belirsizlik olmadığı sürece pazar günü gerçekleşecek yerel seçimlerin Türk lirası üzerinde pozitif bir etki yapacağına inanıyor.


Advertisement