Bayram Öncesi Helikopter Destekli Trafik Denetimi - Son Dakika
Güncel

Bayram Öncesi Helikopter Destekli Trafik Denetimi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesi yola çıkan sürücülerin güvenliğini sağlamak için denetimlerini artırdı.

15.07.2015 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesi yola çıkan sürücülerin güvenliğini sağlamak için denetimlerini artırdı. Özellikle yolcu otobüslerine yönelik helikopter destekli denetim yapan ekipler, kurallara uymayan sürücülere ceza kesti.

İstanbul polisi, bayram için yola çıkacak vatandaşların güvenliğini sağlamak için denetimlerini artırdı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında helikopter destekli uygulama yapan ekipler, özellikle yolcu otobüslerine yönelik çalışma yaptı. Denetimleri yerinde takip eden İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, bayram boyunca İstanbul'da bin 400 personelin görev yapacağını söyledi. Havadan helikopter desteğiyle şehirler arası otobüslerin denetimini yaptıklarını anlatan Alper, şöyle konuştu: "Normal şartlarda her gün bin 500 aracımız büyük otogardan çıkmaktayken, bayram süresinde bu sayı 2 bin 200'e çıktı. Bu da yeni denetimler doğurmak zorunda kalıyor bizim için. Ek seferler dediğimiz bir konu var. Ek seferlerde konulan araçların her zaman sefer yapan araçla aynı paralelde kaliteli olup olmadığı ve yine ek seferlere gelen şoförlerin aynı kalitede olup olmadığı konusu bizim için çok önemli. Biz bu manada şoförlerin belgelerini araçların yeterliliğini kontrol etmek için ekiplerimizle birlik de buradayız ve bayram süresince bin 400 personelimizle görev başında olacağız."

Bu sene bir ilki gerçekleştireceklerini belirten Alper, şunları söyledi: "Yine bu yıl bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sorumluluk alanımız olan Çatalca'dan Şekerpınar'a kadar olan mıntıkada şehirler arası yollarında her 10 kilometreyi ekiplerimize zimmetledik. Üç ekibiz, toplam 39 ekibimiz bu 130 kilometrelik mesafede sorumlu olacak, orada olabilecek kazaları önlemek adına bu görevi yapacaklar. Bu yapılan denetlemenin ve bilgilendirmenin ne kadar gerekli olduğunun bir göstergesi sabah 4.30 sıralarında Bolu dağı tünelinde İstanbul istikametinde iki otobüsümüzün karışmış olduğu kazada 6 vatandaşımız hayatını kaybederken, 40 vatandaşımız yaralandı. Önemli olan zor şartlarda şoförlük yapabilmektir. Haberleri okuduğumuzda yağışlı zemin nedeniyle, kaygan zemin gibi nedenler arıyoruz. Yağış sadece bizim ülkemizde yok. O şartlara uygun şoförlerin direksiyon başına geçmesi lazım." Gece yolculuğunun daha zor olduğunu hatırlatan Alper, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Denetimler sırasında helikopterden alınan görüntüler doğrultusunda kural hatası yapan sürücülere ceza uygulandı. Bazı sürücüler, cezayı hak etmediklerini söyleyerek şerit değiştirmek zorunda olduklarını bildirdi. Yolcular ise denetimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayram Öncesi Helikopter Destekli Trafik Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement