Bayram Öncesi Kurbanlıklara Gebelik Testi - Son Dakika
Güncel

Bayram Öncesi Kurbanlıklara Gebelik Testi

Kurban Bayramı öncesinde görücüye çıkan dişi hayvanlar, veteriner hekimler tarafından ultrason cihazı ile gebelik taramasından geçirildi.

16.09.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı öncesinde görücüye çıkan dişi hayvanlar, veteriner hekimler tarafından ultrason cihazı ile gebelik taramasından geçirildi.

Mamak Belediyesi veteriner hekimleri, Ortaköy kurban pazarında görücüye çıkan dişi hayvanları ultrason cihazı ile gebelik taramasından geçirerek hayvan sahiplerini bilgilendirdi. Sağlıklı hayvanların kurban edilerek sonrasında insan sağlığını olumsuz etkilememesi amacıyla veteriner hekimler, Ortaköy kurban pazarında görücüye çıkan hayvanlar üzerinde sağlık kontrolü yaptı. Kurban edilecek dişi hayvanların ultrason eşliğinde gebelik testi yapılarak gebe olduğu tespit edilen hayvanlar zabıta ekiplerine bildirildi.

Veteriner Hekim Mustafa Yüksel, hayvanlar üzerinde uygulanan gebelik testi hakkında şu bilgileri verdi:

"Ultrason ile ses dalgaları yöntemi ile hayvanın gebe olup olmadığını kontrol ediyoruz. Bu hayvan üzerinde yaptığımız kontrollerde herhangi olumsuz bir durum bulunmadı. Rahatlıkla kurban olarak kesilebilir."

Hayvanlar üzerinde yapılan gebelik kontrolünün ardından Mamak Belediyesi boğa yakalama timi, kurban bayramı öncesi ve sonrasında yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğu karşı, belirlenen hedefler üzerinde havalı tabanca ile atış yaparak tatbikat yaptı.

Sakinleştirici iğne atışı sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Eser İnsal, "Ateş ettiğimiz bölgenin hayvanın kas yoğunluğunun olduğu bölge olması gerekir. Hayvana az zarar verecek bölgeleri kullanmaya çalışıyoruz. Bizim en büyük sorunumuz insanlar. Hayvanı taş ve sopa ile korkutarak işimizi zor duruma sokuyorlar. Atış yaptıktan sonra hayvanı sakinleştirip bağlıyoruz ve 10-15 dakika bekliyoruz. Böylece hayvan sakinleşiyor ve ardından hayvanın kesimi uygun duruma geliyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayram Öncesi Kurbanlıklara Gebelik Testi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement