Bayram Öncesi Trafik Denetimleri Arttırıldı - Son Dakika
Yerel

Bayram Öncesi Trafik Denetimleri Arttırıldı

Bayram Öncesi Trafik Denetimleri Arttırıldı

Mersin Emniyet Müdürlüğü, bayram öncesi ve sonrasında trafikteki kazaları önlemek amacıyla denetimlerin arttığını bildirdi.

26.07.2014 12:39  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Emniyet Müdürlüğü, bayram öncesi ve sonrasında trafikteki kazaları önlemek amacıyla denetimlerin arttığını bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bayram tatillerinde trafik yoğunluğunun önemli oranda artış gösterdiği belirtildi.

Sürücülerin yakınlarına veya tatillerini geçirecekleri yerlere bir an önce ulaşmak istemeleri nedeniyle trafik kurallarına yeterince uymadıkları ve bunun sonucunda da üzücü trafik kazalarının meydana geldiği kaydedilen açıklamada, son yıllarda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının nedenleri aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk ve dinlenme süresi ihlali olarak aktarıledı.

İl genelinde bu kazaları önlemek amacıyla denetimlerin aralıksız devam ettiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde kazaları en aza indirgemek, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yolculuk yapabilmelerini sağlamak amacıyla kent merkezi ve özellikle terminale giriş ve çıkış yapan araçlar üzerinde yapılacak denetimlerde şoförlerin uyku ve alkol durumuyla otobüslerin takograf, ve fenni muayene durumları gibi teknik konular titizlikle kontrol edilecek, arıza ve eksiklikleri tespit edilen araçların eksikliği tamamlandıktan sonra yola devam etmelerine izin verilecektir. Bayram süresince vatandaşların güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak için denetimlerimiz aralıksız devam edecektir. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutlar sevdikleriyle beraber kazasız ve huzurlu bir bayram geçirmelerini dileriz." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayram Öncesi Trafik Denetimleri Arttırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement