Bayram Şekerleri Vitrinlerdeki Yerini Aldı - Son Dakika
Güncel

Bayram Şekerleri Vitrinlerdeki Yerini Aldı

Bayram Şekerleri Vitrinlerdeki Yerini Aldı

Bayram alışverişlerinin vazgeçilmezlerinden rengarenk ve bir birbirinden tatlı şekerler vitrinlerdeki yerlerini almaya başladı.

11.07.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayram alışverişlerinin vazgeçilmezlerinden rengarenk ve bir birbirinden tatlı şekerler vitrinlerdeki yerlerini almaya başladı. Her bütçeye ve her yaşa uygun şekerlerin fiyatları ise 5 lira ile 60 lira arasında değişiyor.

Ramazan Bayramı nedeniyle şekercilerde de hareketlilik başladı. Esnaf, çeşit çeşit şekerleri vatandaşların beğenisine sundu. Bayramların olmazsa olmazları arasında yer alan şekerlerin fiyatları ise, kalitesine göre değişiyor. Kayseri'de yaklaşık 30 yıldır esnaflık yaptığını ifade eden Hamdi Çarşıbaşı, fiyatlarda önceki yıla oranla büyük bir artışın olmadığını belirtti. Şeker fiyatlarının türlerine göre 5 ila 60 lira arasında değiştiğini ifade eden Çarşıbaşı, "Bu yıl lokum çeşitleri 4 ila 14 lira, çikolatalı şeker çeşitleri 6 ila 60 lira, çocuk şekerleri ise 3,5 ila 8 lira arasında. Şekerlerin fiyatları kalitesine göre değişiyor. Vatandaşlarda bütçelerine göre en uygun olan şekerleri alıyor" dedi.

Vatandaşları 'Merdiven altı' ürünler konusunda da uyaran Çarşıbaşı, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki her bayram karşılaştığımız bazı tablolar var. Bayramları fırsat bilen işgüzarlar, neden ve nerede yapıldıkları belli olmayan şekerleri duraklarda, sokak aralarında vatandaşlara satmak istiyor. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalıdırlar. Bayramda ağız tatlarının bozulmasını istemiyorlarsa, bilmedikleri yerlerden ya da kişilerden şeker almasınlar. Şekerleri tanınmış ve herkesin bildiğin firmalardan alsınlar. Böylece, hem kendilerinin ve sevdiklerinin sağlıklarını koruyacaklar hem de şeker gibi bir bayram yaşayacaklar." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayram Şekerleri Vitrinlerdeki Yerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement