Bayramda Banka Kredisi Mağduru Olmayın - Son Dakika
Yerel

Bayramda Banka Kredisi Mağduru Olmayın

TÜDER Genel Başkanı Ağaoğlu: "Tüketiciler, bir şekilde öderiz' diyerek, bayram ve bu tür özel günlerde sıkıntıya düştüklerinde tüketici kredisi veya kredi kartı kullanmak suretiyle gelir düzeyinin üzerinde borçlanıyor"

18.07.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ENES DURAN - Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bankaların bayram kredilerine karşı uyarıda bulunarak, tüketicilerin ödeyebilecekleri düşüncesiyle bayram ve özel günlerde sıkıntıya düştüklerinde kredi veya kredi kartı kullanarak gelir düzeyinin üzerinde borçlandıklarını söyledi.

Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicilerin kredi kullanırken gelir düzeylerini göz önünde bulundurması gerektiğini anlattı.

Kredilerini ödeyemeyenlerin her geçen gün arttığına dikkati çeken Ağaoğlu, "Bu yıl bireysel kredi taksitlerini ödeyemeyen tüketici sayısı, geçen yılın ilk 5 ayına göre yüzde 28,3 artarak 265 bin 820 oldu" dedi.

Ağaoğlu, ortaya çıkan tablonun tüketicilerin borçlarını kredi kullanarak ödemeye çalıştıklarını gösterdiğini vurgulayarak, tüketicilere ödeyebilecekleri kadar harcama yapmalarına yönelik uyarılara rağmen, bankaların cazip teklifleri ve finans bilgi düzeyinin düşüklüğü nedeniyle önerilerinin karşılık bulmadığını kaydetti.

Ödenmeyen kredilerin ileriye dönük daha kötü sonuçlar doğurabileceğine işaret eden Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"Tüketiciler, 'bir şekilde öderiz' diyerek, bayram ve bu tür özel günlerde sıkıntıya düştüklerinde tüketici kredisi veya kredi kartı kullanmak suretiyle gelir düzeyinin üzerinde borçlanıyor ve ileriye dönük sıkıntı yaşanıyor. Bankalar gelir düzeyinin üzerinde kredilendirme yapıyor, ülkemiz tüketicileri onurlarına çok düşkün olduğu için bu tür maddi sıkıntılar, psikolojiyi bozup insanları intihara kadar götürüyor. Bankalar da bunları bildiği için kredi verirken kuralları dikkate almıyor. Bu gidişe 'dur' demek gerekiyor. Tüketicilere ne kadar da ayaklarını yorganına göre uzatmaları telkininde buluyorsak da bankalarda yasaların öngördüğü şekilde gelir düzeyinin çok üstünde kredi kullandırmaması bu problemin çözümüne katkı sağlayacaktır." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayramda Banka Kredisi Mağduru Olmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement