Bayramda Havalar Çok Sıcak, Yeterli Sıvı Alıp Dengeli Beslenin' - Son Dakika
Güncel

Bayramda Havalar Çok Sıcak, Yeterli Sıvı Alıp Dengeli Beslenin'

Bayramda Havalar Çok Sıcak, Yeterli Sıvı Alıp Dengeli Beslenin\'

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Diyetisyeni Zehra Özgen Arı, bayramda havaların çok sıcak olacağına dikkat çekerek yeterli sıvı alınmasını ve dengeli beslenilmesini önerdi.

16.07.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Diyetisyeni Zehra Özgen Arı, bayramda havaların çok sıcak olacağına dikkat çekerek yeterli sıvı alınmasını ve dengeli beslenilmesini önerdi.

Ramazan ayı boyunca oruç tutanların metabolizmasının yavaşladığına vurgu yapan Diyetisyen Zehra Özgen Arı, "Oruç tutanların beslenme şekli değişti. Öğün azaldı. Şimdi kabızlık gibi sorunlar oluşabileceği için metabolizmayı hızlandırmaya yönelik beslenmeye başlanılmalı" dedi. Bayramla birlikte tüm besin gruplarından olmak kaydıyla en az 3 ana ve 2 ara öğünle beslenilmesini isteyen Arı, "Güne mutlaka kahvaltıyla başlanılmalı, öğle ve akşamları hafif sebze yemekleri, az yağlı, fırında pişmiş ürünlerle devam edilmeli. Her öğünde salata olmalı. Çay ve kahve azaltılmalı, ikram edilen tatlılara dikkat edilmeli. Mümkünse sütlü tatlılar tüketilmeli veya karpuz gibi sulu meyveler tercih edilmeli. Sebze ve meyve tüketimi kadar posalı beslenmeye de özen gösterilmeli" diye konuştu.

SICAK UYARISI

Bayramda havaların oldukça sıcak olacağını belirten Zehra Özgen Arı, şunları kaydetti:

"Sıcak hava zaten sağlıklı insanları da olumsuz etkileyebilir. Özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar için biraz daha risk yaratıyor. Bu nedenle sıcak havalarda yeterli su alımı ve tuz tüketiminin azaltılması çok daha fazla önem taşıyor. Sıcağa karşı abartmamak kaydıyla sulu meyve yenmesi de önemli bir durum. Vücutta suyun azalması mesela tansiyonun düşmesine neden olabilir. Terlediğimiz için de su kaybediyoruz. Bunlar gözetildiğini bayramda yenilip içilenlere daha fazla dikkat edilmeli." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayramda Havalar Çok Sıcak, Yeterli Sıvı Alıp Dengeli Beslenin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement