Bayramiç Elmaları" İç Savaş Mağduru Suriyelilere Dağıtılacak - Son Dakika
Yerel

Bayramiç Elmaları" İç Savaş Mağduru Suriyelilere Dağıtılacak

Bayramiç ilçesinden bir iş adamı, iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınıp Gaziantep ve Kilis'te yaşayan Suriyelilere dağıtılmak üzere bu illere 40 ton elma gönderdi.

10.03.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramiç ilçesinden bir iş adamı, iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınıp Gaziantep ve Kilis'te yaşayan Suriyelilere dağıtılmak üzere bu illere 40 ton elma gönderdi.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Şube Müdürü Kamil Er, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayırsever iş adamı Hikmet Aydın'ın, elindeki 200 ton elmanın 40 tonunu Gaziantep ve Kilis'teki iç savaş mağdurlarına göndermek istediğini kendilerine söylediğini aktardı.

Söz konusu elmalarından numune alıp analiz ettirdiklerini belirten Er, "Ürünlerde insan sağlığını tehdit edecek herhangi bir kalıntı olmadığını gördük. Bu elmalar, araçlara yüklenerek 20 tonu Gaziantep'e, kalan 20 tonu da Kilis'e gönderildi. Duyarlı iş adamı Hikmet Aydın'a teşekkür ediyoruz. Dileriz bu iş adamımızın duyarlı davranışı, diğer yardımseverlere örnek olur" ifadesini kullandı.

Aydın ise AA muhabirine, ağırlıklı olarak meyve ticareti yaptığını söyledi.

Suriye'den Türkiye'ye gelen insanlara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Aydın, "Bu düşünce doğrultusunda şahsıma ait 40 ton elmayı Suriyeli ailelere vermek için AFAD görevlileri ile iletişim kurarak bağış yaptım. Bir insan olarak hepimizin yapabileceği bir şeyler olduğuna, herkesin de gücü oranında bir şeyler yapmasının insanlık görevi olduğuna inanıyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayramiç Elmaları' İç Savaş Mağduru Suriyelilere Dağıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement