Bayramiç'te Ürünleri Değerinde Pazarlama Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Bayramiç'te Ürünleri Değerinde Pazarlama Toplantısı Düzenlendi

Bayramiç\'te Ürünleri Değerinde Pazarlama Toplantısı Düzenlendi

Bayramiç Ziraat Odası öncülüğünde köy muhtarları ve ilçede bulunan kooperatif yöneticileri, ilçede üretilen ürünlerin değerinde satılabilmesi konulu toplantı düzenlendi.

18.08.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramiç Ziraat Odası öncülüğünde köy muhtarları ve ilçede bulunan kooperatif yöneticileri, ilçede üretilen ürünlerin değerinde satılabilmesi konulu toplantı düzenlendi.

Bayramiç Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan, Muhtarlar Dernek Başkanı İbrahim Bingül, Evciler Köyü Kooperatif Başkanı Bekir Bekret, Evciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Feridun Karakaya, Yeşilköy Kooperatifi Başkanı Mehmet Özden, Çırpılar Kooperatifi Başkanı Halit Yöntem ve çok sayıda üretici, köy muhtarı ve ilçede bulunan bazı kooperatif yöneticileri katıldı.

Katılımcılar ilçede üretimin artığını, pazarlama ve maliyet konusunda ise her gecen gün sıkıntının artığını, ürünlerin ise pazarlanması konusunda üreticiden çok aracıların kazandığını, bu konuda neler yapılması konusunda çözüm önerileri tartışıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan, " Üretmek gönül işidir. Fakat üretmek yetmiyor, ürettiğimiz ürünü pazarlamak gerekiyor. İşte bu noktada görev size, kooperatiflerimize ve üreticinin sesi olarak bize düşüyor. Size düşen görev ise, standart kaliteli mal üretmek. Kooperatiflerimiz ürünlerimizi pazarlamak zorunda ancak sizde yetkiyi kooperatiflerimize vermek zorundasınız. Pazarlama konusunu hep beraber el birlik çözmeliyiz. Yeni pazarlar yaratıp, daha çok bölgeye ürünlerimizi ulaştırmalıyız" dedi.

Ziraat Odası Meclis Başkanı Ahmet Çakıroğlu ise " Bir kilo elmada işçi maliyeti 25 ile 30 Krş. 1 işçi yevmiyesi 60 ila 80 lira arasında değişiyor. Elma fiyatları ise aynı. Kendimize yeni pazar ve maliyetleri düşüremezsek, meyve üreticisi bu yıl perişan olur" diye konuştu.

Muhtarlar, üreticiler ve kooperatif başkanlarının ortak görüşü ise artan meyve ve sebze üretimi doğrultusunda yeni parların bulunması, üreticiyi aracıdan kurtarmak için girişimlerde bulunulması yönünde oldu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayramiç'te Ürünleri Değerinde Pazarlama Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement