Rize'da Bayramlaşma Töreni - Son Dakika
Güncel

Rize'da Bayramlaşma Töreni

Rize'de bayramlaşma töreni düzenlendi.

05.10.2014 21:06  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırdaki bayramlaşma törenine, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran ile daire amirleri ve diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Eski bakan Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı vesilesiyle tüm milletin refah ve mutluluğunun artmasını temenni ederek, "Bayramlar bizim geleneklerimiz içinde, inancımız kapsamında önemli yardımlaşma ve dayanışma günleridir. Bayramların, aramızdaki küslerin ve dargınların barışmasına vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

"ORTADOĞU'DAKİ MÜSÜMANLAR BAYRAM YAŞAYAMIYOR"

Bayrama Türkiye ölçeğinde bu açıdan bakarken dünyada olup bitenleri de gündem dışında tutmadıklarını ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti: "Dünyada çok önemli gelişmeler oluyor. Üstelik bu gelişmeler hemen yanı başımızda cereyan ediyor. Suriye'de, Irak'ta, Ortadoğu dediğimiz bölgede çok önemli gelişmeler yaşıyoruz. Orada yaşayan İslam dinine mensup insanların mezhebi ne olursa olsun elbette ki Kurban Bayramı'nı, bayramın ruhuna ve anlamına uygun bir şekilde idrak etme anlamından yoksun durumdalar. Onların bayramlarını idrak edememiş olmaları elbette ki gündemin temel maddesi değil, esas olan can güvenliklerinin olmayışıdır. Can güvenliklerinden dolayı değişik ülkelere özellikle de Türkiye'ye sığınma ihtiyacı duymuş olmalarıdır."

Rize\'da Bayramlaşma Töreni
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rize'da Bayramlaşma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement