Bayramlık Cevizler Tezgaha Çıktı - Son Dakika
Yerel

Bayramlık Cevizler Tezgaha Çıktı

Bayramlık Cevizler Tezgaha Çıktı

Kurban Bayramı’na sayısı günler kala pazarcılar, bayramlık ürünlerini tezgaha çıkarmaya başlarken, bu dönemde en çok tüketilen gıda maddeleri arasında yer alan cevizin kilosu 20-25 liradan müşteri bekliyor.

31.08.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'na sayısı günler kala pazarcılar, bayramlık ürünlerini tezgaha çıkarmaya başlarken, bu dönemde en çok tüketilen gıda maddeleri arasında yer alan cevizin kilosu 20-25 liradan müşteri bekliyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte semt pazarlarında da küçük çaplı hareketlilik başladı. Pazarcı esnaf, tezgahlarını çeşitli ürünlerle doldurmaya başladı. Bayramların vazgeçilmezi tatlılar için kullanılan ve geçen yıla göre fiyatında önemli bir değişiklik olmayan ceviz de pazar tezgahındaki yerini aldı. Vatandaşların her bayram aldığı yoğun talep gösterdiği ceviz, ebatına ve kalitesine göre fiyatında değişiklik gösteriyor.

İNSANLAR PAZARA GÜVENMİYOR

Eskişehir semt pazarlarında esnaf olan Osman Bilen, farklı kalitelerde ceviz sattıklarını anlattı. Bilen, "Ceviz fiyatları 20 ile 25 lira arasında değişiyor. Bu yılın ürünü ocak ayında geldi. Bazı aileler cevizi bayram zamanı yerler, sonra yüzüne bakmazlar. Satışlarımız bayramdan bayrama artış gösteriyor. Kurban Bayramında fiyatlar biraz artıyor, 20 lira iken 23 lira oluyor. Kabuklu ve kabuksuz olarak iki tür ceviz satıyoruz. Asıl cevizi bilen müşteriler kabuklu cevizi tercih ediyor. Pazara gelen bazı vatandaşlar bizim fiyatlarımızı görüp, markette aldıkları ceviz ile kıyaslıyorlar. Bazı alışveriş merkezleri (AVM) fiyatlarını 16 liraya düşürdü. Onlar, genellikle 4-5 yıl önceki depo malı oluyor. İnsanlar pazara güvenmiyor" ifadelerini kullandı.

Bilen, vatandaşların marketlerden çok pazara güvenmesi gerektiğini belirterek, "Kendi insanının malı dururken 3-4 lira indirim yapan marketlere gidiyorlar" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayramlık Cevizler Tezgaha Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement