Bayrampaşa'daki Kurban Satıcılarına "Villa Kurban" Tesisi - Son Dakika
Güncel

Bayrampaşa'daki Kurban Satıcılarına "Villa Kurban" Tesisi

Bayrampaşa Belediyesi, kurban satıcılarının rahat bir ortamda barınmalarını ve satış yapabilmelerini sağlamak amacıyla geçen yıl başlattığı projeyi bu yıl da sürdürüyor.

27.09.2014 20:15  Güncelleme: 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa Belediyesi, kurban satıcılarının konforlu ve rahat bir ortamda barınmalarını ve satış yapabilmelerini sağlamak amacıyla geçen yıl Kurban Bayramı öncesinde başlattığı "Villa Kurban" projesini bu yıl da sürdürüyor.

Kurban satıcıları için özel olarak tasarlanan ve "Villa Kurban" adı verilen tesiste denetlemede bulunan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, geçen yıl başlattıkları ve bu yıl devam ettirdikleri projenin gelecek yıl daha da güzelleşeceğini umduğunu söyledi.

Aydıner, daha önce kurban satıcılarının samanların üzerinde yattığını ve zor şartlar altında satış yapmaya çalıştığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu projeyle kurban satıcılarına verdiğimiz değeri ortaya koyuyoruz. Dedik ki 'Öyle bir yer yapalım ki kurban satıcılarımızı rahat ettirelim. Bir villa konforunda onları ağırlayalım. Öyle bir tesis olsun ki getirdikleri kurbanlıkları kameralar vasıtasıyla oturdukları, yattıkları yerden kontrol edebilsinler'. Bu, kurban satıcılarını son derece mutlu etti."

Kurban satıcılarının bu hizmetten dolayı kendilerine şükranlarını sunduğunu aktaran Aydıner, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden de tebrik ve teşekkür mesajları aldıklarını kaydetti.

Aydıner, tesiste 32 kamerayla bin 500'ün üzerindeki kurbanlığın kontrol altında tutulduğunu vurgulayarak, "Hayvan satıcılarımızın banyoları var. Hijyenik şartlardaki tuvaletleri ve koku giderici tüm kimyasal maddelerle beraber rahatça burada yatmalarını temin edecek şartlara sahibiz. 50 ranzamız var. Onları burada ağırlıyoruz. Akşamları dama, satranç, tavla, domino oynuyorlar, kütüphaneden faydalanıyorlar" diye konuştu.

Kurban satıcıları da önceki yıllarda çok zor şartlar altında satış yaptıklarını, barınma ve diğer ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çektiklerini ifade ederek, kendilerine bu imkanı sağlayan Bayrampaşa Belediyesi'ne teşekkür etti.

Kurbanlıkların üst katında konforlu bir yaşam alanı sunan tesiste, ranzalar, satıcılar için bireysel bakım setleri, eşya dolapları, satıcıların kurbanlıklarını anlık takip edebilecekleri kamera bağlantılı led ekranlar, kütüphane, internet bağlantısı, televizyon, oyun salonu, duşlar ve tuvaletler yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayrampaşa'daki Kurban Satıcılarına 'Villa Kurban' Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement