Bazar Amed Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Yerel

Bazar Amed Çalıştayı Başladı

Bazar Amed Çalıştayı Başladı

Büyükşehir Belediyesi'nin, alternatif yerel dayanışmacı pazar kurmak amacıyla düzenlediği Bazar Amed Çalıştayı esnafların katılımıyla başladı.

03.08.2016 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekonomi Komisyonu, yerel alternatif dayanışmacı pazar kurma çalışmaları kapsamında esnaflara yönelik "Bazar Amed Çalıştayı" düzenledi.

Cigerxwin Kültür Merkezi Cep Sineması'ndaki çalıştaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinççioğlu, DTK Ekonomi Komisyonu üyeleri, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) temsilcileri, Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinden esnaflar katıldı.

Pazar Sorununun Çözümü İçin Çalışma Yürütülüyor

Çalıştayın açılış konuşması yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necati Pirinççioğlu, 2014'te değişen Büyükşehir Yasası ile İl Özel İdarelerin kapandığını, büyükşehir belediyelerinin hizmet sınırının il sınırı olduğunu hatırlattı. Bu değişimin hemen ardından Büyükşehir Belediyesi'nin Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı kurduğunu, kentteki pazar sorununun çözümü için çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Yürütülen çalışmalar sonucunda bu çalıştayın yapılma ihtiyacının doğduğunu anlatan Pirinççioğlu, "Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizi yerelde nasıl bir yolla çözebilirizi" tartışmak için toplandıklarını söyledi. Pirinççioğlu, bölgenin hammadde açısından zenginliğine dikkat çekerek, bu hammaddelerin pazara dönüşünün başkaları tarafından yapıldığını, Diyarbakır'da sadece tüketime dönük yaşanıldığını ifade etti.

Çözüm Tartışmaları Yürütülecek

Açılış konuşmasının ardından çalıştay, basına kapalı olarak devam etti. "Dünya Pazar Modelleri" ve "Demokratik Kongrenin Ekonomik Pazar Anlayışı" konu başlıklarında yapılacak sunumların ardından çalıştay, pazar sorunları ve çözümler üzerindeki tartışmalarla sürecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bazar Amed Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement