Bazı Türk Televizyon Kanalları Azerspace-1 Üzerinden de Yayın Yapacak - Son Dakika
Güncel

Bazı Türk Televizyon Kanalları Azerspace-1 Üzerinden de Yayın Yapacak

Bazı Türk Televizyon Kanalları Azerspace-1 Üzerinden de Yayın Yapacak

Türk kanallarına ilgi gösteren başta Azerbaycan olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri, Azerspace 1 uydusu üzerinden bazı Türk kanallarını izleyebilecek.

12.09.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk kanallarına ilgi gösteren başta Azerbaycan olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri, Azerspace-1 uydusu üzerinden bazı Türk kanallarını izleyebilecek.

Türk TV kanallarının yayına ilişkin CEBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nda düzenlenen imza töreninde konuşan uluslararası yayın ajansı NEBA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serez, ulusal düzeydeki bazı Türk kanallarını yeniden iletim ile Azerspace-1 uydusu üzerine çıkaracaklarını belirterek, "Türksat 4A'ya 18 Eylül'den itibaren geçişler olacak. Bağımsız Devletler Topluluğu'ndaki izleyiciler bu zamana kadar Türksat'tan izledikleri yayınları izleyemeyecek. Biz de bundan hareket ile bu yayınları götürmek üzere Azercosmos ile anlaştık" diye konuştu.

Azercosmos içinde yaratılan pakette belli sayıdaki Türk kanallarını yerleştirdiklerini ifade eden Serez, "Bu kanalların devamı gelecektir. Azerspace-1 ile Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki izleyicilere Türk kanallarını ulaştırmış olacağız. Türksat 4A'ya geçiş ile aynı gün ya da bir iki gün içinde Azerspace-1'de Türk TV kanallarının yayınını gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Azercosmos Türkiye Bölge Sorumlusu Yolchu Hasanov da NEBA ile yaptıkları anlaşmanın Azerspace-1 uydusu için çok önemli olduğunu belirterek, "Azercosmos'un çok istediği hizmetlerden biri Türkiye'deki televizyon kanallarına hizmet vermek ve Azerbaycan izleyicisine de Türk kanallarını izletmektir. Bu konuda çok mutluyuz" dedi.

Konuşmaların ardından Azerbaycan Haberleşme ve Yüksek Teknolojiler Bakan Yardımcısı İltimas Mammadov'un katılımıyla Serez ve Hasanov iş birliği anlaşmasını imzaladı.

Uluslararası yayın ajansı NEBA, Azercosmos ile yaptığı anlaşmayla bazı Türk televizyon kanallarını Azerspace-1 uydusu üzerinden Bağımsız Devletler Topluluğu coğrafyasına iletecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bazı Türk Televizyon Kanalları Azerspace-1 Üzerinden de Yayın Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement