Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler - Son Dakika
Güncel

Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler

Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler

YSK tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yerden biri olan 6 bin 156 seçmenli Mahmudiye ilçesinde, oy verme işlemi başladı.

01.06.2014 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yerden biri olan 6 bin 156 seçmenli Mahmudiye ilçesinde, oy verme işlemi başladı.

İlçede 4 ve merkez dışında 15 olmak üzere toplam 19 mahallede 30 sandıkta oy kullanılacak. Seçim sandık sonuçları Çifteler Adliyesi İlçe Seçim Kurulunca açıklanacak.

Seçimde, AK Parti'den Ayşe Güney, CHP'den İshak Gündoğan, MHP'den Nuri Yılmaz, Demokrat Parti'den Yahya Soysal, Saadet Partisi'nde Yasin Yentürk ve Büyük Türkiye Partisi'nde Celal Öz, belediye başkanı olmak için yarışıyor.

30 Mart'taki Mahalle İdareler Seçimleri'nde belediye başkanı adayı olan Büyük Birlik Partisi'nin adayı Ali Şan, seçimlerden çekildi.

İlçede 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Mahmudiye belediye başkanlığını CHP'nin adayı Gündoğan bin 511 oyla kazanmış, mevcut belediye başkanı, AK Parti adayı Ayşe Güney ise bin 504 oy almıştı. Bunun üzerine Güney, resmi olmayan sonuçlara itiraz etmiş, oyların yeniden sayım sonucunda Gündoğan'ın bin 508, Güney'in ise bin 507 oy aldığı tespit edilmişti.

Güney'in İlçe Seçim Kuruluna ikinci itirazı üzerine oyları yeniden sayılmış ve Gündoğan ile arasında oy farkı, 1'den 2'ye yükselmişti. Daha sonra Yüksek Seçim Kurulu, "kısıtlı" denen özürlü vatandaşların oy kullandığı gerekçesiyle 17 Nisan'da ilçedeki seçimi iptal etmişti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement