Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler - Son Dakika
Güncel

Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler

Sağlık görevlileri, Aydın'ın Buharkent ilçesinde evde bakım hizmetinden yararlanan bir hastayı, oy kullanacağı okula ambulansla götürdü.

01.06.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Buharkent ilçesinde evde bakım hizmetinden yararlanan bir hasta, oy kullanacağı okula ambulansla götürüldü.

Beynindeki rahatsızlık nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldan bu yana İstiklal Mahallesi'ndeki evinde yatağa bağımlı yaşayan 64 yaşındaki Himmet Sever, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen ve bugün yenilenen seçimde oy kullanmak için yakınları aracılığıyla Buharkent Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmeti birimine müracaat etti.

Sağlık ekiplerince bugün sabah evinden alınan Sever, ambulansla İstiklal İlkokulu'na götürüldü. Sağlık personeli tarafından sandığının bulunduğu yere kadar sedyeyle taşınan Sever, oyunu kullandıktan sonra yeniden evine bırakıldı.

Himmet Sever'in kardeşi İbrahim Sever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin rahatsızlığı nedeniyle yatağa bağımlı olduğunu ancak her vatandaş gibi seçimde görevini yerine getirmek istediğini söyledi.

Bunun üzerine 30 Mart'ta sağlık personelinin yardımıyla oyunu kullanan ağabeyi için yetkililerden yeniden yardım istediklerini aktaran Sever, "Oy vermek vatandaşlık görevi. Ağabeyim de bu hakkını kullanmak istedi. Sağlık personelinin desteğiyle oyunu kullandı ve çok mutlu oldu" dedi.

Sağlık memuru Mehmet Aksoy ise evde yatağa bağımlı hastalara sağlık hizmeti verdiklerini, seçim dönemlerinde ise talep olması durumunda oy kullanmaları için kendilerine yardımcı olduklarını ifade etti.

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından, Aydın'ın Buharkent ilçesindeki belediye başkanlığı seçimi, AK Parti'nin "kısıtlılara ve 2 askere oy kullandırıldığı" itirazıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmişti. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement