BBP'de Aday Adaylığı Müracaatları Başladı - Son Dakika
Politika

BBP'de Aday Adaylığı Müracaatları Başladı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP’de 7 Haziran 2015 günü yapılacak seçimlerle ilgili müracaatların bugün itibariyle başladığını belirterek, “Erkek adaylardan 500 TL adaylık başvuru ücreti alınacaktır.

11.02.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP'de 7 Haziran 2015 günü yapılacak seçimlerle ilgili müracaatların bugün itibariyle başladığını belirterek, "Erkek adaylardan 500 TL adaylık başvuru ücreti alınacaktır. Kadın ve engelli adaylardan başvuru ücreti alınmayacaktır" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, 7 Haziran 2015'te gerçekleşecek genel seçimlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Ankara Nakliyeciler Derneği Genel Başkanı Deniz Yük ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Dün itibariyle kamuda çalışan memurların ve parti yöneticilerinin istifalarının son günü olduğunu hatırlatan Destici, "Bu sene hem hazine yardımı hem seçim yardımı olarak verilen 531 trilyon sadece üç partiye yani AK Parti, CHP, MHP arasında bölüşülüyor. Bunun 300 trilyonu AK Parti'ye, 170 trilyonu CHP'ye ve 80 trilyona yakın rakamda MHP'ye veriliyor. Biz 41 ilde 4. partiyiz ama buna rağmen bir kuruş para almadan seçime gidiyoruz" diye konuştu.

"BBP'DE 7 HAZİRAN 2015 GÜNÜ YAPILACAK SEÇİMLERLE İLGİLİ MÜRACAATLAR BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLAMIŞTIR"

BBP olarak seçimlere hazır olduklarını ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"BBP'de 7 Haziran 2015 günü yapılacak seçimlerle ilgili müracaatlar bugün itibariyle başlamıştır. Aday adaylığı müracaatları 11 Şubat- 6 Mart arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde partimize aday adaylığı başvurusunda bulunabilecektir aday olmak isteyen arkadaşlarımız. Erkek adaylardan 500 TL adaylık başvuru ücreti alınacaktır. Kadın ve engelli adaylardan başvuru ücreti alınmayacaktır. Adaylık listelerinin kesinleştirilmesi, adayların belirlenmesi noktasında ise bu pazar günü yapacağımız Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında merkez yoklama ile mi bu adayları belirleyeceğiz, ön seçimle mi belirleyeceğiz bunun kararını da alıp paylaşacağız."

"BBP OLARAK TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ İÇİN ELBETTE Kİ HER TÜRLÜ YASAL DÜZENLEMENİN YAPILMASINDAN YANAYIZ"

İç Güvenlik Paketi'ne de değinen Destici, "Biz BBP olarak Türkiye'nin güvenliği için elbette ki her türlü yasal düzenlemenin yapılmasından yanayız. Lakin bu düzenlemeler eğer sokak güvenliğimizi özellikle Güneydoğu Anadolu'muzda, Cizre'mizde, Yüksekova'mızda, Diyarbakır'da PKK'ya karşı gerçekten bu güvenlikleri sağlamak için yapılıyorsa biz bunun yanındayız ama yok muhalefeti susturmak, haklı eylemleri bile, sesinizi duyurmak adına yapacağınız eylemleri bile engellemek adına yapılıyorsa buna da karşıyız. Biz şimdi hükümete şunu sormak istiyoruz; mevcut yasalar PKK'nın Cizre'de ya da Diyarbakır'da yaptığı eylemlere müsaade ediyor mu? Yeni güvenlik paketiyle neyi engellemeye çalışıyorsunuz? Bu yasayla iktidar kendisine karşı yapılacak eylemleri susturmak, onları cezalandırmak için yeni bir düzenleme yapılıyor" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NEREDEN ADAY OLACAĞINI DA HEP BİRLİKTE GÖRÜRÜZ"

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun damadı Mustafa Afşin Yazıcıoğlu'nun AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Destici, Afşin Yazıcıoğlu'nun konuyla ilgili bir açıklama yaptığını, Yazıcıoğlu'nun istifa dilekçesinde hangi partiden ve hangi ilden aday olduğuna dair bilgi bulunmadığını ifade etti. Destici, "Biz kendi açıklamasına itibar ederiz. Önümüzdeki günlerde nereden aday olacağını da hep birlikte görürüz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP'de Aday Adaylığı Müracaatları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement