BBP'de 'Ekmeleddin İhsanoğlu' İstifası - Son Dakika
Politika

BBP'de 'Ekmeleddin İhsanoğlu' İstifası

BBP\'de \'Ekmeleddin İhsanoğlu\' İstifası

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Adıyaman’daki tek il genel meclis üyesi Mustafa Orhan, partisinin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararına tepki göstererek istifa etti.

19.07.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Adıyaman'daki tek il genel meclis üyesi Mustafa Orhan, partisinin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararına tepki göstererek istifa etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini açıklamasının ardından partiden istifalar devam ediyor. Adıyaman'da BBP'nin tek il genel meclis üyesi olan Mustafa Orhan, partisin bu kararına tepki olarak partisinden istifa etti.

Noter kanalıyla partisinden istifa eden Mustafa Orhan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. Ekmeleddin İhsanoğlu ile partisinin doku uyuşmazlığı olduğuna dikkat çeken Mustafa Orhan, istifasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Dünya'nın savaşta olduğu, bu savaşın büyük bir bölümünün ülkemizi doğrudan ya da dolaylı olarak etkilediği bir dönemdeyiz. Komşularımızda kan dökülmekte ve komşularımızın sınırları değişmektedir. Ülkemizde, milli iradenin sandığa yansımasını, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olmasını engelleyen unsurlar yok edilmiş ve artık yeter söz milletin denilmiştir. Dökülen Müslüman kanlarına karşı 'on minute' diyen Başbakanımız dünya lideri olduğunu göstermiş ve Müslüman mazlum dünyanın yüreğindeki umut olmuştur. 'Yeni Türkiye' sloganı ile tam bağımsız Türkiye'yi vesayetçilerin elinden almış, milli iradeyi halka teslim etmiş, 'efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik' demiştir. Milli irade efendilerin elinden alınmış milletin vicdanına teslim edilmiştir.

Tüm bunlar göz ardı edilmiş ve halkın doğrudan Cumhurbaşkanını seçeceği bu dönemde dışarıdan getirilen ve halkın tanımadığı birileri sadece Başbakan karşıtlığı duygusu ile yapılmıştır. Partim ise, Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın dostu olan Başbakanımızın karşısındaki ithal adaya destek olma kararı alınmıştır.

Ayrıca ideolojik ve felsefi hiçbir birlikteliği olmayan, hatta derin değer farkı olan partiler ile koalisyon yapılmıştır.

Dünya mazlumlarının umudu Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sayın Recep Tayip Erdoğan'a destek olacağımı buradan bildiririm.

Bu sebepten dolayı parti üyeliğinden ve tüm görevlerimden istifa ediyorum." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP'de 'Ekmeleddin İhsanoğlu' İstifası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement