BBP Yüzde Onluk Seçim Barajının Düşürülmesini İstiyor - Son Dakika
Politika

BBP Yüzde Onluk Seçim Barajının Düşürülmesini İstiyor

BBP Yüzde Onluk Seçim Barajının Düşürülmesini İstiyor

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, yüzde 10'luk seçim barajının halkın önüne konan bir engel olduğunu söyledi.

18.08.2013 18:41  Güncelleme: 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, yüzde 10'luk seçim barajının halkın önüne konan bir engel olduğunu söyledi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Faruk Serpil Parkı'nda partililerin katılımıyla düzenlenen toplantıda BBP'nin teşkilatının kurulması için gerekli yetki belgeleri partililere verildi. Yeni kurulacak ilçelerden birisi olan Bigadiç için İsmail Şen'e, İvrindi için Şeref Kafa'ya, Merkez Karesi Mahallesi için Mehmet Gülmez'e, genel merkezin gönderdiği yetki belgeleri BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan tarafından verildi. Gürhan, "Balıkesirliler şunu iyi bilmeli ki, biz BBP olarak Balıkesir merkez dahil olmak üzere tüm ilçelerde aday çıkaracağız. Görüştüğümüz ve konuştuğumuz bazı aday adayları var. Göreceksiniz sizler için bile sürpriz isimler olacak. Çünkü biz Meclis dışında kalmış Türkiye'nin 4'üncü büyük partisiyiz. BBP, Edirne'den Van'a kadar Türkiye'nin her bölgesinde seçime giren ve oyu olan tek partidir. Ülkemizin tek şaibesiz partisi BBP'dir" dedi.

Gürhan, yüzde 10 seçim barajıyla halkın iradesinin önüne büyük engeller konduğunu belirterek, "Yani Türk milletinin iradesi 3-4 partiye ipotek edilmiştir. Biz BBP olarak bu siyasi sisteme itiraz ediyoruz. Millet iradesinin gerçekten temsili için seçim barajını ve hazine yardımının kaldırılmasını istiyoruz. İktidar olacağımızda ilk yapacağımız uygulama bu olacaktır. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu başkanımızın güzel bir sözüyle konuşmama son vermek istiyorum. Ağaca yaslanma çürür, insana yaslanma ölür, Hakk'a yaslan. Biz BBP olarak Hakk'a yaslandık" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Yüzde Onluk Seçim Barajının Düşürülmesini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement