BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin, "Sonuna kadar ordumuzu destekliyoruz, orada olmalılar huzuru ve güveni hem oradaki halk için hem de bizim kendi insanımız için sağlamalılar.

16.10.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin, "Sonuna kadar ordumuzu destekliyoruz, orada olmalılar huzuru ve güveni hem oradaki halk için hem de bizim kendi insanımız için sağlamalılar." dedi.

Gürhan, partisinin Şanlıurfa İl Teşkilatında gerçekleştirilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son dönemde artan terör saldırılarını kınadıklarını belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine değinen Gürhan, hain teröristlerin milleti derinden yaraladığını ve vatandaşın yaralarını sarma gayretinde olduğunu söyledi.

Terör örgütleriyle mücadelede hükümetin yanında olduklarını vurgulayan Gürhan, "Parti olarak terör örgütlerinin en son bitene kadar, kökü kazınana kadar şanlı ordumuzun ve kahraman polislerimizin faaliyetlerini takdir ediyoruz. Hükümetimizin terörle ilgili aldığı bütün kararları sonuna kadar destekliyoruz. Almış olunan kararların arkasındayız." diye konuştu.

Milletin 15 Temmuz sonrası farklı görüşlerde de olsa birleşmeyi tercih ettiğini anlatan Gürhan, vatandaşların bayrak ve vatan için meydanlarda milli bir ruh yakaladığını, aynı uyumun Meclis'te de yakalanması gerektiğini ifade etti.

Musul'u kurtarma operasyonuna doğru

Parti olarak Musul'u kurtarma operasyonuna destek verdiklerini vurgulayan Gürhan, "Irak önce devlet olup, kendi sınırlarını korusun. Senin oradaki terör örgütleri benim vatandaşımı öldürüyor benim doğal olarak hakkım refleks göstermek. Biz o bölgeye giriyoruz ve kalacağız da Musul'da da Başika'da da olacağız. Ne zaman orada da huzur olursa ve milletimiz güvende olursa Türk ordusu o huzuru ve güveni kuracak hem Suriye'de hem Irak'ta. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok biz onların toprak bütünlüğünden yanayız. Onların daha demokratik olmasından yanayız. Sonuna kadar ordumuzu destekliyoruz, orada olmalılar huzuru ve güveni hem oradaki halk için hem de bizim kendi insanımız için sağlamalılar." diye konuştu.

Iraklıların yıllardır Türk vatandaşlarıyla kardeşçe yaşadığını anlatan Gürhan, dış güçlerle işbirliği halinde olan bazı Iraklı yöneticilerin ise Türkiye aleyhinde propaganda yaptığını savundu.

Başkanlık sistemi tartışmaları

Parti olarak başkanlık sistemine karşı olmadıklarını belirten Gürhan, "Nasıl bir başkanlık sisteminin geleceği açık değil ama Meclis bu konuyla ilgili çalışma yapacak. Biz BBP olarak başkanlık sistemine karşı değiliz. Bizim de tabii, içinin açılması, nasıl olduğunun iyice açıklanmasını bekliyoruz. Bunlar önümüze geldiği zaman parti kurullarımız bunu değerlendirir." dedi.

ABD'nin başkanlık sistemini Osmanlı'dan çaldığını savunan Gürhan, "ABD bu başkanlık sistemini Osmanlı'dan çalmış ancak yanlış ve kapitalist olarak uygulamıştır. Osmanlı her yere kardeşlik götürmüş hiçbir yapıyı bozmamış. Onlar başkanlığını güç olarak kullanıyor, dolayısıyla uygulama farklılıkları keskin bir şekilde ortadadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü
    17:08 Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü

    Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında düzenlenen Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için alınan ve alınacak tedbirler değerlendirildi. Toplantıda, Isparta genelinde 330 bin 236 seçmenin bin 153 sandıkta oy kullanacağı ve seçimler boyunca 2 bin 28 polis ve jandarmanın görev yapacağı bildirildi.

  • Turgut Altınok, Antalya'daki 600 konut iddialarını yalanladı
    17:03 Turgut Altınok, Antalya'daki 600 konut iddialarını yalanladı

    Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 konutunun bulunmadığını belgeyle kanıtladı.

  • Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi
    17:01 Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi

    Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, merkezin hayırlı olmasını diledi ve sağlık alanında yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti. Törene, Cumhur İttifakı'nın Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar da katıldı.

  • Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm sözcüğüne hakaret ediyorlar
    16:59 Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm sözcüğüne hakaret ediyorlar

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümün planlar dahilinde yapılması gerektiğini söyledi.

  • Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi
    16:58 Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi

    Cumhur İttifakı'nın Fethiye Belediye Başkan adayı Muhammet Kökten, Tuzla Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü. Kökten, beş yıl boyunca halkın yanında olacağını ve deprem gibi olası felaketlere karşı tedbirler alacaklarını belirtti. Ayrıca, trafik sorununu çözmek, yeni belediye hizmet binası yapmak ve körfezdeki balçığı tarım gübresi olarak kullanmak gibi projelerini de açıkladı. AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz ise Kökten'e destek vererek Fethiye'nin iktidarla buluşması gerektiğini vurguladı.

  • Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu
    16:58 Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu

    Aydın'ın en büyük ilçesi Nazilli Belediyesi'nin eski başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Perşembe Pazarı'nda halkla bir araya geldi. Genç bir kadın seçmenin sorusu üzerine Ergüler, ulaşılabilir bir başkan olacağını söyledi.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi
    16:57 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Kürt kardeşlerimizin toparlanıp, iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz" sözlerine “Hadi oradan Erdoğan... DEM Parti halkları özgürleştiren DEM Parti şu güzelim ağacı ile köklerini Anadolu ve Mezopotamya topraklarından devrimcilerden yurtseverlerin mücadelesinden almış bir partidir. DEM Parti 72 milletten herkese aynı nazardan bakan bir partidir. Bizler kimsenin iradesine ipotek koymayız. Bizde adalet, özgürlük, eşitlik var. ama AKP’de ne var? Tek adam rejimi var. Bütün Türkiye’yi bir tek adam mahkum etmek istediler. Bütün Türkiye’yi saraydan tıpkı bir padişahlık sistemi gibi yönetmek istediler ve biz buna karşı çıktık. Demokrasi dedik. Milyonlarca Kürt’ün iradesine kayyım atamak ipotek değil de nedir” dedi.

  • 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı belirlenecek
    16:56 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı belirlenecek

    31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Türkiye genelinde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar seçilecek. Ayrıca, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de aynı tarihte yapılacak.

  • Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, DTO İzmir Şubesi üyelerine projelerini anlattı
    16:55 Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, DTO İzmir Şubesi üyelerine projelerini anlattı

    Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi üyelerine seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı. Çankırı, İzmir'in ticaretin kalbi olmaktan uzaklaştığını belirterek, bu sorunları çözmek için çalışacaklarını ifade etti. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de ziyaretten memnuniyetini dile getirdi ve seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay: 'Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım'
    16:53 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay: 'Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım'

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Yılmazköy Mahallesi'nde yaptığı ziyarette, cumhuriyete olan borcunu ödemek için aday olduğunu söyledi.


Advertisement