BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Evet çıkarsa denize dökeriz" sözlerine ilişkin, "Parti olarak kendisini kınıyoruz.

08.04.2017 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Evet çıkarsa denize dökeriz" sözlerine ilişkin, "Parti olarak kendisini kınıyoruz. Biz İzmir'deyiz. Denize dökeceklerse buyursun, gelsinler biz oradayız. Bunların ağabeyleri bizi denize dökemedi. Eğer denize dökecek birilerini arıyorsanız, siz birlikte hareket ettiğiniz, dağlarda birlikte yattığınız PKK'yı denize dökün." dedi.

Gürhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi illerini gezdiklerini, teşkilat üyeleriyle bir araya geldiklerini, halk oylamasında partisinin aldığı "Evet" kararı doğrultusunda teşkilatça çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Süreç içerisinde olumlu gelişmelerin yaşandığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hayır' çadırını ziyaret etmesinin de bunun güzel bir örneği olduğunu vurgulayan Gürhan, "Fakat burada cumhurbaşkanına yöneltilen sorular doğru değildir, bunlar ayrımcılıktır, bu ülkede ayrımcılığı, mezhepçiliği, etnik kökenciliği hiç kimsenin kaşımasına gerek yok. Bunlar doğru şeyler değildir. Çünkü Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Zaza'sı, Boşnak'ı, Alevi'si, Sünni'si, doğulusu ve batılısı hep birlikte büyük Türk milletidir. Herkesin bununla gurur duyması lazım." ifadelerini kullandı.

"Evet" kararının millet, devlet ve ülke için daha doğru olacağına inandıklarını savunan Gürhan, 16 Nisan'a kadar tüm güçleriyle çalışacaklarını bildirdi.

Gürhan, "Hayır" cephesinin, değişecek 18 maddeye ilişkin, "Üniter yapının bozulacağı, tek adamlık ve meclis yetkilerinin elinden alındığı" iddialarının doğru olmadığını, Anayasa'nın 3'üncü maddesindeki "Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür" ifadesi durduğu müddetçe "Üniter yapı bozuluyor" gibi açıklamaların yersiz olduğunu kaydetti.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Evet çıkarsa denize dökeriz" sözlerine ilişkin de "CHP'li bir vekilin, 'denize dökeceğiz' şeklinde ifadeleri kullanması çok yanlıştır. Siyasetçilerin ülkeyi böyle germesi, ülkeyi farklı yerlere götürmesi demektir. Parti olarak kendisini kınıyoruz. Biz İzmir'deyiz, deniz dökeceklerse buyursun, gelsinler biz oradayız. Bunların ağabeyleri bizi denize dökemedi. Eğer denize dökecek birilerini arıyorsanız siz birlikte hareket ettiğiniz, dağlarda birlikte yattığınız PKK'yı denize dökün. Eğer onları dökmeden Türk milletini dökmeye kalkarsanız biz onlara müsaade etmeyiz." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    09:48 AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette, milletvekilleri ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Çetinkaya'ya yeni görevinde başarılar diledi. Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti. Ziyarette, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve eski AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan da bulundu.

  • Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı
    09:42 Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini denetledi ve kapatma kararı aldı.

  • İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi
    09:25 İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'ın görev süresinin dolmasıyla boşalan üyelik için İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi
    08:34 Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi

    CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.


Advertisement