BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Edremit'te - Son Dakika
Yerel

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Edremit'te

Gürhan: "Millet iradesinin gerçekten temsili için seçim barajını ve hazine yardımının kaldırılmasını istiyoruz. İktidar olacağımız zaman ilk yapacağımız uygulama bu olacaktır"

18.08.2013 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit ilçesinde partililerle bir araya gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, "Millet iradesinin gerçekten temsili için seçim barajını ve hazine yardımının kaldırılmasını istiyoruz. İktidar olacağımız zaman ilk yapacağımız uygulama bu olacaktır" dedi.

Partisinin yeni oluşturulacak ilçe teşkilatlarının kurulması için yetki belgelerini Edremit'te dağıtan Gürhan, Edremit Faruk Serpil Parkı'nda partileriyle biraraya geldi.

Balıkesir il merkezinde ve ilçelerinde sürpriz belediye başkan adayları çıkaracaklarını söyleyen Gürhan, Türkiye'nin gündeminin güney doğuda PKK-KCK-BDP'ye, batıda Taksim olaylarına, güneyde Mısır- Suriye ve Irak'a kitlendiğini aktardı.

Gürhan, Türkiye'de haksız, kanunsuz uygulamaların ve halkın sıkıntılarının arttığını ve hala yeni bir anayasanın hazırlanamadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türk insanına huzur ve güven verememiş bu siyasi ortam, halkımızı çıldırma noktasına getirmiştir. Bugünkü iktidarda bulunan AKP ve muhalefeti teşkil eden CHP, MHP ve BDP gibi partilere karşı halkın güveni ve umudu kalmamıştır. İşte bu hal ve şartlar içinde yaklaşık 7 ay sonra yerel seçimler yapılacaktır. Devlet hazinesinden mecliste temsil edilen siyasi partilere seçim yardımı adı altında hazineden para aktarılacak ve böylece haksız bir yarış başlayacaktır. Ayrıca yüzde 10 seçim barajıyla, halkın iradesinin önüne büyük engeller konulmaktadır. Yani Türk milletinin iradesi 3-4 partiye ipotek edilmiştir. Biz Büyük Birlik Partisi bu siyasi sisteme itiraz ediyoruz. Millet iradesinin gerçekten temsili için seçim barajını ve hazine yardımının kaldırılmasını istiyoruz. İktidar olacağımız zaman ilk yapacağımız uygulama bu olacaktır. Balıkesir'de bazı aday adayları ile görüşüyoruz. Başka partili olan, partimize katılmak isteyen, hatta halen görev yapmakta olan bazı adaylarla da görüşmelerimize devam ediyoruz. Balıkesir ve ilçelerinde sürpriz adaylar çıkartabiliriz."

Gürhan, konuşmasının ardından yeni teşkilat kurulacak Bigadiç için İsmail Şen'e, İvrindi için Şeref Kafa'ya genel merkezin gönderdiği yetki belgelerini verdi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Edremit'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement