BBP Genel Başkan Yardımcısı Karabulut Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkan Yardımcısı Karabulut Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Karabulut Açıklaması

"Aralarında çocukların ve hamilelerin de olduğu 35 Uygur Türkü, 17 gündür Atatürk Havalimanında bekliyor"

11.04.2014 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, Çin'deki baskılardan kaçarak Türkiye'ye gelen, aralarında çocuklar ve hamilelerin de olduğu 35 Uygur Türkünün, 17 gündür Atatürk Havalimanında bekletildiğini ileri sürdü.

Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, Uygur Türklerinin, Türkiye'ye sığınma talebinde bulunduğunu ve bunun sonuçlanmasını beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Komünist ve Türk düşmanı Çin'in Polit Büro'sunun 'vatansızlığı' direttiği, kız çocuklarını kaçırdığı, gençlerin din ve vicdan özgürlüğünün hiçe sayılması, kimyasal bombaların kobayı olmaktan kurtulmak için kaçarak Türkiye'ye gelen, aralarında çocukların ve hamilelerin de olduğu 35 Uygur Türkü, 17 gündür Atatürk Havalimanında bekliyor. Suriye'den kaçanlara mülteci muamelesi yapan AKP hükümeti Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Uygur Türklerinin sığınma taleplerinin sonuçlanmasına imkan vermiyor.

Temerküzvari paravanla Havalimanında çevrilen bir alana hapsedilen ve yaşam alanları daraltılan Uygurlar, vücutlarını günlerce betonlara temas etirmelerinden dolayı hastalanıyorlar. Bu kardeşlerimiz Atatürk Havalimanı'nda çileli bir hayat yaşıyorlar. Bu kardeşlerimiz ivedilikle Türkiye'ye kabul edilmeli ve bu çileli yaşamlarına son verilmelidir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkan Yardımcısı Karabulut Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement