BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

"AK Parti'ye açık teklif yapıyoruz, İstanbul'da zor durumdalar. Biz İstanbul'u destekleriz ama Ankara'da BBP'nin adayını desteklemek şartıyla. Türkiyeyi birlikte yönetelim"

24.11.2013 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, " AK Parti'ye açık teklif yapıyoruz, İstanbul'da zor durumdalar. Biz İstanbul'u destekleriz ama Ankarada BBP'nin adayını desteklemek şartıyla. Türkiye'yi birlikte yönetelim" dedi.

Destici, parti genel merkezinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) öncesi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Destici, öğretmenlerin mağdur edildiğini, Türkiye'nin eğitim açısından OECD ülkeleri arasında en gerilerde olduğunu ileri sürdü. 300 bin civarında öğretmenin atanmayı beklediğini dile getiren Destici, öğretmenlerin sorunu çözülmeden sıfır çekilmeye devam edileceğini, iyi bir eğitim müfredatının hazırlanması gerektiğini söyledi.

Dersanelerin ihtiyaçtan doğduğunu ifaden eden Destici, şöyle konuştu:

"Okullar arasında eşitlik yoksa, bazı bölgelerde 60-70 bazı bölgelerde 20 kişilik sınıflar varsa, özel okullarla devlet okulları arasındaki, fen ve anadolu liseleri arasındaki farkı kapatamamaşsanız, üniversiteye geçişlerde adil bir sistemi oluşturamamışsanız hala lisedeki 100 öğrenciden 45'i sigara 32'si alkol, yüzde 9'u uyuşturucu bağımlısı ise demekki siz bir yerde yanlış yapıyorsunuz, dershanelerden önce yapılması gereken bu sorunlara çözüm bulmaktır."

Dershanelerin, zengin çocuklarının değil, orta düzey ve orta düzeyin altındakilerin tercih ettiği eğitim kurumları olduğunu savunan Destici, bütün tarafların bir araya gelip, dershaneciler, veliler, öğrenciler, öğretmenler ve sivil toplum örgütlerinin önerilerinin alınması gerektiğini, parti olarak dershanelerin kapatılmasını eğitim-öğretim yönünden doğru bulmadıklarını söyledi.

-"Türkiyeyi birlikte yönetelim"

Yerel seçim çalışmalarına da değinen Destici, "AK Partiye açık teklif yapıyoruz, İstanbulda zor durumdalar. Biz İstanbul'u destekleriz ama Ankara'da BBP'nin adayını desteklemek şartıyla. Türkiye'yi birlikte yönetelim" dedi.

Destici, açıklamaların ardından bir gazetecinin, yerel seçimlerdeki 3 büyük şehirde adaylarınnın belirlenip belirlenmediği yönündeki soruyu, "Turgut Altınok Keçiören'de adaylığını açıkladı, sadece partisini açıklamak kaldı geriye. Arkadaşlarımız kendisiyle görüşmeye devam ediyor. Ben o konunun büyük ihtimalle tamama ereceğini düşünüyorum. Yakın bir zamanda kendisinin açıklamasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Keçiörenli seçmen, yapılan anketlerde Turgut Bey'i aday olarak görmek istiyor ve BBP'nin adayı olarak görmek istiyor" şeklinde yanıtladı.

Aynı görüşmeleri Mansur Yavaş'la da yaptıklarını ifade eden Destici, "Ankaralılar, Mansur Bey'i BBP'den aday olarak görmek istiyor. Özellikle AK Parti bu teklifimize de 'evet' derse, Mansur Bey'in de şüphe yaşamayacağını ve çok rahat şekilde BBP'nin adayı olacağını düşünüyorum. Artık Ankaranın bir değişime ihtiyacı var, bu da BBP'yle olacaktır" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement