BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

"Seçim meydanlarında milletin ve ülkenin gündemini konuşan tek siyasi parti BBP olmuştur.

06.04.2014 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Partimiz geleneksel ideolojilere hapsolmak yerine uzlaştırıcı ve ikna edici çözümler oluşturmaya gayret eden bir siyasi partidir. Partimiz sorumlu siyasetin adresidir. Biz hiçbir sürecin içinde körü körüne yer almadık. Siyasi menfaat uğruna veya şahsi çıkar ve parti çıkarlarını gözeterek millet ve ülke çıkarlarını ötelemedik. Aksine ülke ve millet çıkarı ve inançlarımız söz konusu olduğunda şahıs ve parti çıkarlarını aklımızın ucundan dahi geçirmedik" dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Bu seçimde, haksızlık, adaletsizlik, baskı, devlet imkanlarını seçim meydanlarında kullanma, gerilim, kamplaşma, yönlendirme ve medya manipülasyonlarının yoğun yaşandığını, bunun seçim sonuçlarına da doğrudan etki ettiğini belirten Destici, kendilerinin seçim kampanyaları sırasında ayırıcı söylemlerden uzak durarak, ülke ve millet meselelerine ağırlık verdiklerini söyledi.

Ne kampanya sırasında ne de seçimden sonraki zafer nutuklarında belediyecilik konuşulduğunu, seçimlerin sadece adının mahalli olduğunu, baştan sona genel seçim havasında geçtiğini aktaran Destici, şöyle konuştu:

"Seçim meydanlarında milletin ve ülkenin gündemini konuşan tek siyasi parti BBP olmuştur. Çiftçinin, esnafın, taşeron işçilerin, asgari ücretlilerin problemlerini biz dile getirdik. Birilerin ihracatı nasıl arttırdıklarını anlatırken karşılığında ihracatın ne kadar arttığını biz söyledik. Birileri IMF'ye borcu kapattığını söylerken, biz borç toplamımızın 220 milyar dolardan 588 milyar dolara geldiğini söyledik. Birileri işsizlik rakamları açıklarken genç nüfusta işsizliğin yüzde 30'un üzerine çıktığını yine sadece biz söyledik. Biz milletin gündemiyle meşgul olduk. Vazgeçmiş değiliz. Biz yine milletin gündemini dile getireceğiz. Yine yolsuzlukların üzerine gidilmesini talep edeceğiz. Seçim bitti yolsuzluk bitti gibi bir algı doğru değil. Seçim hiçbir şeyi aklamaz."

Destici, çözüm süreci ile partisinin eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili soruşturmanın bundan sonra da takipçisi olacaklarını bildirdi.

-"Farklı bölgelerden belediye başkanlığı kazandık"

Partisinin insan merkezli siyaset yaptığını aktaran Mustafa Destici, "Partimiz geleneksel ideolojilere hapsolmak yerine uzlaştırıcı ve ikna edici çözümler oluşturmaya gayret eden bir siyasi partidir. Partimiz sorumlu siyasetin adresidir. Biz hiçbir sürecin içinde körü körüne yer almadık. Siyasi menfaat uğruna veya şahsi çıkar ve parti çıkarlarını gözeterek millet ve ülke çıkarlarını ötelemedik. Aksine ülke ve millet çıkarı ve inançlarımız söz konusu olduğunda şahıs ve parti çıkarlarını aklımızın ucundan dahi geçirmedik" diye konuştu.

Destici, partisinin 6 seçim çevresinde birinci, 34 seçim çevresinde ikinci, 50 seçim çevresinde üçüncü, 105 seçim çevresinde dördüncü, 204 seçim çevresinde beşinci ve 225 seçim çevresinde altıncı olduklarını, 715 bin civarında oy aldıklarını söyledi. Bu oy oranının hedeflerinin altında olduğunu belirten Destici, Türkiye'nin her tarafından oy aldıklarını, farklı bölgelerden belediye başkanlığı kazandıklarını aktardı.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Destici, "Milletimiz hayırlı bir şekilde, barış ve huzur içinde Cumhurbaşkanını seçecektir. Biz bu süreçte her zamanki gibi yapıcı olacağız. Ayrıştırmaya, kamplaştırmaya, bölmeye, çatıştırmaya çalışanlara inat birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik diyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Cemaat okullarına" ilişki soru üzerine Destici, Türk dilini ve kültürünü farklı ülkelere taşıyan okulların kapatılmasını doğru bulmadığını bildirdi. Yurt dışındaki okulların para verilerek kapatılacağı iddiası sorulan Mustafa Destici, milletin bunu kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Destici, "Kendi paranla kendi okulunun kapatılması için birilerine para vermek yapanları çok zor durumda bırakabilir ya da büyük pişmanlıklar içine itebilir" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement