BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

"Bu, peşmergeye koridor açmak değil, burada koridor, peşmerge maskesi altında PKK ve PYD unsurlarına açılmaktır.

22.10.2014 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, peşmergelerin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçişini değerlendirirken, peşmerge maskesi altında PKK ve PYD unsurlarına koridor açılmak anlamına geldiğini ve bunun Türk milletine ihanet olduğunu ileri sürdü.

Destici, partinin genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin 2015 bütçesinde 420 milyar civarında vergi geliri beyan edildiğine dikkati çeken Destici, bunun da yaklaşık 300 milyar lirasının tüketim ve dolaylı vergilerden elde edildiğini söyledi.

Destici, ekonomisi güçlü olan hiçbir ülkede bu duruma rastlanmayacağını belirterek, bütçede faiz giderinin de hükümetin 12 yılık iktidarında, Türkiye'nin 80 yıllık döneminden daha büyük miktarlara ulaştığını ileri sürdü.

Siyasi partilere 2015 bütçesinden ve seçimler dolayısıyla yapılacak yardımların adaletsizce paylaştırıldığını iddia eden Destici, 542 trilyon lira tutarındaki yardımdan BBP'ye bir kuruş bile ayrılmamasını eleştirdi.

Destici, Türkiye'nin dış politikasının "gayri ciddi, tutarsız ve öngörüsüz" olduğunu savunarak, peşmergeler için Kuzey Irak'tan Kobani'ye bir koridor açılmasına ilişkin, "Bu, peşmergeye koridor açmak değil, burada koridor, peşmerge maskesi altında PKK ve PYD unsurlarına açılmaktır. Bu da büyük Türk milletine ihanettir. Sadece Türkiye'ye, onun geleceğine değil, Suriye'de yaşayan Arap ve Türkmen kardeşlerimizin de geleceğine ihanettir çünkü orada PKK'nın, PYD'nin amacı belli, Suriye'nin kuzeyine bir devlet kurmak" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement