BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

''Derhal bu bu çözüm sürecini durdurun, bir bir askerlerimizin polislerimizin şehit edilmesine göz yumulmasına müsaade etmeyin" "(Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması) Bu tür kazalara karşı maden ocaklarının bulunduğu havzalarda ortak arama kurtarma istasyonları kurularak anında müdahale.

31.10.2014 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Derhal bu bu çözüm sürecini durdurun, bir bir askerlerimizin polislerimizin şehit edilmesine göz yumulmasına müsaade etmeyin" ifadesini kullandı.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği  basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm sürecine değinen Destici, son dönemde peşmergeye gösterilen ilginin, şehit askerlerine gösterilmediğini iddia ederek, askerlerin haince ve kalleşçe saldırılarla hayatını kaybettiğini söyledi.

Suriye'nin kuzeyinde yaşananlara ve İŞİD'in sadece Kobani'de (Ayn el-Arab) değil Suriye'de pek çok bölgeye saldırdığını ifade eden Destici,  ancak Türkiye'nin gündeminin Kobani olduğunu savundu.

Destici, şunları kaydetti:

"Peki niye Türkiye'nin gündemi ve dünyanın gündemi sadece Ayn-el Arab? Çünkü orada birilerinin hesabı var. Musul'un işgal edilmesi Amerika'yı o kadar ilgilendirmedi, Telefar, diğer bölgeler o kadar ilgilendirmedi. Ama ne zaman Erbil'e doğru yürüdü, o zaman Amerika hemen hassasiyetini ortaya koydu. Ne zaman Ayn el-Arab'ı işgal etmeye kalktı, Amerika ile beraber bütün dünya orada hassasiyetini ortaya koydu."

Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye (Ayn el-Arab) geçmesini de eleştirdi. en Destici, "Türkiye Cumhuriyeti devletine, bu büyük Türk milletine, tüm İslam coğrafyasına yapılmış hainliktir" iddiasında bulundu.

-"Çözüm sürecini durdurun"

BBP olarak çözüm sürecininin durdurulması çağrısı yaptıklarını belirten Destici, "Bir bir askerlerimizin polislerimizin şehit edilmesine göz yumulmasına müsaade etmeyin. Ayn el-Arab'a sahip çıkmaktan da orada bir PKK yapılanması için altyapı kurulmasına yardımcı olmaktan da vazgeçin" diye konuştu.

- Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına da değinen Destici, dün bölgede incelemelerde bulunduklarını anlattı. Destici, "Dünyanın hiçbir yerinde, böyle ilkel, çalışma şartları uygun olmayan ocağa ruhsat verilmez" dedi..

Maden ocağında gerekli önlemlerin alınmadığını gördüklerini ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"Bu düpedüz ihmalden, öngörüsüzlükten, tedbirsizlikten, en önemlisi denetimsizlikten kaynaklanmıştır. Bu facianın sorumlusu bu tedbirsizliği, bu ihmali, bu öngörüsüzlüğü ve bu denetimi yapmayanlardır. Peki kim? Türkiye'deki bütün madenlerin ruhsatları bizzat Başbakan ve Başbakanlık tarafından veriliyor. Birinci derece sorumlu Sayın Başbakan'dır. Eğer bir önceki dönemin Başbakan'ı vermişse şimdiki Cumhurbaşkanı'dır. İkincisi bu ocakların bir kısmı kiralama ve ruhsatla çalışıyor, bunları Enerji Bakanlığı yapıyor. İkinci derecede sorumlu olan Enerji Bakanı'dır. Üçüncü derecede yine Enerji Bakanlığı ile ilgili denetimlerini sağlayanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve buna bağlı bürokratlardır. ve dördüncü derecede işletme sahibi sorumludur."

Sorumluların bedel ödemesini beklediklerini belirten Destici, bütün ocakların derhal kapatılmasını ve iş güvenliği tam sağlanmış hale gelene kadar açılmamasını istedi.

Destici, bu tür kazalara karşı bu maden ocaklarının bulunduğu havzalarda  ortak arama kurtarma istasyonları kurularak anında müdahale sağlanması gerektiğini söyledi.

-MGK bildirisi

Dünkü MGK toplantısının ardından yapılan açıklamadaki, "legal görünümlü illegal faaliyet yürüten yapılanmalar" ifadesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Destici, bir yapının ya legal ya da illegal olabileceğini söyledi. Destici, şu ifadeleri kullandı:

"İllegal veya illegal olduğunu da hukuk belirler. İllegalse de hukuk bunun gereğini yasalar kanunlar çerçevesinde yapar ama siz iktidar olarak hedef gösteremezsiniz. Siz iktidar olarak hukuku, yasaları yok sayarak sırf kendi yanlışlarınızı örtme adına ya da ileride kendinize engel olabileceğini düşündüğünüz yapıları yok etme anlayışına giremezsiniz. Hükümet burada da MGK'yı bile bu işe alet ediyor. Saatlerce eğer bu konuşulmuşsa Türkiye'nin bu kadar önemli gündem maddeleri varken, Türkiye'nin iç ve dış güvenliğini tehdit eden bu kadar unsur, bu kadar gelişme, hadise varken, sırf kendi iktidarınızı sürdürme adına, kendi oluşturduğunuz 'aslında olmayan, illegal olmayan tamamen legal olan yapıları illegal hale nasıl dönüştürürüz'ün hesabını yapıyorsanız, yazık." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:30 Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir barda bulunan ruhsatsız silahlarla ilgili operasyon düzenledi. Operasyonda 7 tabanca ve 18 av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Çanakkale'de 7 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı
    11:28 Çanakkale'de 7 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından bir araçta yapılan kontrolde Afganistan uyruklu 7 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. Ayrıca araçta bulunan sahte bin 500 Amerikan doları ile ilgili sahtecilik suçundan tahkikat başlatıldı. Göçmen kaçakçılığı suçundan 2 şüpheli tutuklandı.

  • CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli:
    11:24 CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli: "419 Hanelik Sosyal Konut Projesini Benim Dönemimde Çeşme Halkı ile Buluşturacağız"

    Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olmaya hazırlanan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli seçime günler kala temposunu arttırarak çalışmalarına devam ediyor. Adaylık sürecini ve projelerini ANKA Haber Ajansına anlatan Denizli, Çeşme’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin sosyal konut olduğunu belirterek "Ekonomimizin geldiği yer itibarıyla alım gücünün düşmesi ile birlikte sosyal konut Çeşme’de ciddi bir beklenti. Biz de zaten bu konuyu proje lansmanımızda duyurduğumuz gibi 419 hanelik bir sosyal konut projesini Çeşme halkı ile benim dönemimde buluşturacağız” dedi.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü cezaevine gönderildi
    11:23 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, FETÖ'ye üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.Ç, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Hüdai Kaplıcaları mevkisinde yakalandı. Hükümlü, savcılıktaki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
    11:23 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri'nin en büyük mahallesi Mevlana'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yapılan hizmet ve yatırımlar nedeniyle takdir ve teşekkür aldı.

  • Cübbeli Ahmet'ten tartışma yaratacak çıkış: Yeniden Refah ve Saadet'e oy vermek caiz değil
    11:23 Cübbeli Ahmet'ten tartışma yaratacak çıkış: Yeniden Refah ve Saadet'e oy vermek caiz değil

    İsmailağa Cemaati'nden kovulan Cübbeli Ahmet, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi tartışma yaratacak bir çıkışta bulundu. Cübbeli, "Şu anda Cumhur İttifakı'nın dışındaki Yeniden Refah, Saadet vb. adaylarına özellikle İstanbul, Ankara gibi kazanamayacakları kesin ama Cumhur İttifakı'na kaybettirip CHP'yi, DEM'i teröristleri kazandıracağı kuvvetle muhtemel olan yerlerde bunlara oy vermek caiz değildir" dedi.

  • Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak
    11:20 Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak

    Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 5 bin 164 sandıkta 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak. Adana'nın ilçelerinde ise toplamda 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak.

  • Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı
    11:18 Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'de bir haftada yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 159 düzensiz göçmen yakalandı. Güvenlik güçleri denetimlerini sürdürerek göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Milli Savunma Bakanı: Savarona Haziran Ayı Sonunda Seyir Yapabilir Hale Gelecek
    11:14 Milli Savunma Bakanı: Savarona Haziran Ayı Sonunda Seyir Yapabilir Hale Gelecek

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası Savarona'nın haziran ayı sonunda deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri kapsamında seyir yapabilir hale gelebilmesinin planlandığını bildirdi. Bakan Güler, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan'ın 'Savarona Yatı ve Ertuğrul Gemisi'nin müze haline getirilmesi' hakkında yazılı soru önergesini yanıtladı.

  • Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:14 Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında yapılan toplantıda, 2023 yılında ilimizde yapılan çalışmalar değerlendirilerek 2024 yılı için yapılması gereken konular ele alındı. Vali Aksoy, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin en üst noktaya çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

  • Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı
    11:14 Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde bir araçta Afganistan uyruklu 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alınan bir kişi ise tutuklandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Kontrolde, bir araca, bir çocuk can yeleğine, bir el hava pompasına, sekiz şambrel ve 11 bin 400 TL'ye el konuldu.


Advertisement